Фарсът с ЦСКА дори не е най-големият резил в кариерата на Томислав Стипич


Фарсът с ЦСКА дори не е най-големият резил в кариерата на Томислав Стипич
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7512 0

Томислав Стипич може да не остане още дълго начело на ЦСКА. След 4 мача той записа 3 загуби и само една победа, и то над втория най-слабия отбор към момента в лигата Хебър (Пазарджик). 

Хърватският специалист вероятно ще бъде уволнен след седмица, ако не победи срещу Арда, а престоят му на стадион "Васил Левски" може да се окаже един от най-позорните за треньор на "армейците" през този век. Но не и за Стипич, който има пръст в исторически резил с най-титулувания отбор в Швейцария. 

Престоят в ЦСКА на Томислав Стипич е далеч от успешен

5 мача без победа, уволнение и изпадане 

Най-кошмарният престой на Томислав Стипич като треньор е в Грасхопърс - 27-кратният шампион на Швейцария, който през 2019 година изпадна от Суперлигата след над 60 години участие в елитната дивизия на страната. 

Разбира се, хърватинът не е единственият виновник за изпадането на клуб, чието ръководство смени цели 3-ма наставници в злощастния сезон, а феновете собственоръчно прекратиха половин дузина мачове по време на целия сезон. 

Стипич наследи Торстен Финк начело на тима през март 2019 година, получавайки първия си шанс да е треньор на отбор в елитна дивизия. Представянето му обаче е плачевно - три равенства и 2 загуби, включително със Сион в мач, който беше прекратен заради нахлуване на феновете на Грасхопърс. В Швейцария са били в шок изобщо от назначението му и не са били изненадани, когато е бил уволнен. 

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: ЦСКА търси нов треньор! (ОБНОВЯВА СЕ)

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Ако ЦСКА не бие Арда, Стипич ще бъде уволнен

За сътресенията в Грасхопърс Стипич едва ли има някаква вина, но статистиката говори красноречиво - 5 мача без победа и уволнение за по-малко от 2 месеца работа. 

В Швейцария той записва и най-ниския си резултат що се отнася до "точки средно на мач" - 0.60. В момента в ЦСКА той е с 0.75 спечелени точки средно на двубой. 

ЦСКА няма да е най-краткото му работно място 

Дори да бъде уволнен днес, Стипич няма да постави своеобразен антирекорд в своята кариерата. Въпреки че е записал само 4 мача начело на ЦСКА, то хърватинът има случай, в който се разделя с отбор след само 2 мача. 

Това се случва през 2017 година, когато дебютира начело на Нантонг Жиюн с мач за Купата на 18-ти март, а след загуба в първия кръг на шампионата от Сънфън 20-ина ден по-късно Стипич и китайският клуб се разделят. 

Още: Колко ще струва на ЦСКА да се отърве от Томислав Стипич и компания?

Още: Майкъла класира по-високо ЦСКА от Вили Вуцов - стовари отговорността за ужаса върху двама

Доза спокойствие: Започва строежът на новия стадион "Българска армия"

Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Ас на Локо Пд се изкачва

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Черно море се засили към топ 3

Шеф в ЦСКА каза ще махат ли Томислав Стипич и кои 2 мача ще са определящи за всички

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички