Мауридес, Али Соу и Жорди Кайседо: Какво се случи с тях след ЦСКА и кой е най-успешен?


Мауридес, Али Соу и Жорди Кайседо: Какво се случи с тях след ЦСКА и кой е най-успешен?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: CSKA.bg и LAP.bg

4229 0

ЦСКА имаше период от няколко сезона, в които доста често сменяше своя основен централен нападател, но в крайна сметка взимаше подобаващ негов заместник. Особена чести и успешни бяха смените след Фернандо Каранга с имена като Мауридес, Али Соу и Жорди Кайседо.

Именно върху последните трима ще се съсредоточим в този материал и ще разгледаме какво се случи с всеки от тях, след като се раздели с "армейците".

Мауридес след ЦСКА

Мауридес премина в ЦСКА с трансфер за 300 хиляди евро от португалския Беленсеш през лятото на 2018 година и остана в клуба до февруари 2019 година, когато бе продаден за близо 3 милиона евро в Китай. Той записа само 27 двубоя за "червените", но блесна с 13 попадения и 4 асистенции в тях.

Остана в Китай една година, след което продължи в Азия, но в Южна Корея, където обаче се задържа по-малко от година (до ноември 2020-а). Намери си отбор в Полша през лятото на 2021-ва (Радомяк), а през зимата на 2023-та осъществи престижен трансфер в Санкт Паули, с който ще играе в Бундеслигата през тази кампания.

Али Соу след ЦСКА

Али Соу бе взет при "червените" първо под наем от Киево Верона през септември 2018-а, като това коства 350 хиляди евро на ЦСКА. През януари 2019-а бе откупен срещу допълнителни 500 хиляди евро. Въпреки някои сериозни пропуски (и решаващи дузпи срещу Лудогорец и срещу Локомотив Пловдив), остави добри впечатления и реализира 47 гола и даде 10 асистенции с българския тим.

През зимата на 2021-ва ЦСКА го даде под наем в руския Ростов срещу 500 хиляди евро, а през лятото на същата година го продаде там за 3 милиона евро. Година по-късно обаче руснаците го дадеоха под наем в Турция, където се подвизава цели 2 години - от лятото на 2022-ра чак до лятото на 2024-та. Сега Ростов отново го даде под наем в Турция - този път в Ризеспор, където ще бъде до лятото на 2025-а.

Жорди Кайседо след ЦСКА

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

От тримата Жорди Кайседо бе най-скоро в ЦСКА, пристигайки през февруари 2021-ва от бразилския Витория. Той остана при "армейците" до юли 2022-ра, когато бе продаден за 2.50 милиона евро на Тигрес (Мексико). За българския тим блесна с 32 попадения и 3 асистенции в 65 двубоя.

Тигрес го отдаваше два пъти под наем - първо от януари до юни 2023-та в Сиваспор (Турция), а след това от лятото на същата година до лятото на 2024-та в друг мексикански тим - Атлас. Последва и продажба в Атлас през това лято, но след това веднага бе пратен под наем в Спортинг Хихон във второто ниво на испанския футбол, където ще играе през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички