"Мрежа от детайли": Най-скъпият титулярен СЪСТАВ, който ЦСКА някога е използвал - голяма изненада


"Мрежа от детайли": Най-скъпият титулярен СЪСТАВ, който ЦСКА някога е използвал - голяма изненада
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Официален сайт на ЦСКА

11050 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли около българската Първа лига.

Днешният материал от рубриката ще бъде посветен на ЦСКА. И по-конкретно - ще ви запознаем с най-скъпия титулярен състав, който "армейците" някога са използвали в официален мач. Изненадващо или не, но той е бил в действие през сезон 2019/20.

Онази кампания не бе никак приятна за "червените" привърженици, след като бе болезнено загубен финалът за Купата на България - след дузпи срещу Локомотив Пловдив. Освен това "смърфовете" изпревариха ЦСКА и в класирането, което остави "армейците" с бронзовите медали.

Още: "Мрежа от детайли": Те поевтиняха най-страшно - топ 12 е САМО от играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски

Най-скъпата 11-ка в историята на ЦСКА

Тиаго Родригеш за ЦСКА

Справка на SportLive.bg в специализирания сайт Transfermarkt обаче показва, че по негови данни точно в онзи сезон е записан рекордът за най-скъп титулярен състав на клуба. Любопитното е, че това се случва в мач, който отборът губи... с 1:3 от Черно море на 20 юли 2019 година.

Тогава "армейците" губят ръководения от Георги Кабаков двубой след два гола на Родриго Енрике и един на Исмаил Иса за варненци. Тони Уот вкарва почетното попадения, когато резултатът вече е 0:3. Нападателят обаче не започва като титуляр, така че не попада в списъка, записал рекорда.

Още: "Мрежа от детайли": Бяха звезди у нас, а сега никой не ги иска - бивши играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски са без тим

В историята на българския футбл само Лудогорец е използвал по-скъпа 11-ка. Общата стойност за рекорда на ЦСКА е 16,40 милиона евро, докато "орлите" записват над два пъти по-висока стойност - 37,40.

А ето и въпросната 11-ка от онзи мач за ЦСКА, когато начело на тима е Люпко Петрович:

Греъм Кери и Али Соу в ЦСКА

  • Витаутас Черниаускас;
  • Жеферсон, Нуно Томаш, Божидар Чорбаджийски, Стойчо Атанасов;
  • Нуно Пинто, Кристиян Малинов;
  • Евандро, Тиаго Родригеш, Греъм Кери;
  • Али Соу.

Още: "Мрежа от детайли": Позабравен "предател", заменил ЦСКА с Лудогорец - топ 5 на най-резултатните чужденци

Резерви пък остават следните имена (не попадат в списъка за най-скъпа 11-ка): Густаво Бусато, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Жанио Бикел, Диего Фабрини, Вив Соломон-Отабор, Тони Уот.

Ако ви е допаднал материалът, вижте и още от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

"Мрежа от детайли": Въпреки доминацията - Лудогорец остава зад Левски и ЦСКА по "унижения" в България - Литекс е на върха

Най-скъпо напусналият Първа лига българин: Радостин Кишишев - схеми, скандали с участието на Гриша Ганчев и нелеп провал за Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички