Мъка без край: Чудовищната сума пари, която ЦСКА трябва да плати, за да се избави от мъките с ненужен


Мъка без край: Чудовищната сума пари, която ЦСКА трябва да плати, за да се избави от мъките с ненужен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1931 0

Финансовите главоболия за ЦСКА нямат спирка в последните месеци. След като тимът се принуди да плаща куп пари, за да поправи грешката си с наемането на Томислав Стипич, на "Армията" се чудят как да се отърват от Амос Юга, без това да увеличава допълнително разходите в клуба. 

Задачата обаче няма да е никак лесна, след като беше разкрита сумата, която бившият капитан на тима иска, за да си тръгне. 

Юга получава по 30 бона в евро от ЦСКА на месец

Още: И Амос Юга си има своята цена - много скъпа за ЦСКА

7-цифрен чек и го няма 

Според информация на колегите от "Тема Спорт", запознати със ситуацията, Амос Юга иска да получи всичките си заплати накуп, за да си тръгне от клуба. Това е почти неизпълнимо условие за "червените", тъй като играчът само преди половин година подписа нов договор, който изтича през лятото на 2026 година. 

Амос Юга получава по 30 хиляди евро на месец, което означава, че за да напусне веднага, ЦСКА трябва да плати около 600 хиляди евро на халфа или около 1.2 милиона лева. 

В момента, Юга е във Франция, където лекува контузия. Дори Александър Томаш не го върна в първия отбор, а след като се възстанови, той ще трябва да се присъедини към дубъла на "червените". Както е известно, Юга изпълнява всичко, което му се заръчва от треньори и ръководители, за да не дава повод на клуба за глоби и потенциално едностранно прекратяване на договора. 

Още: ЦСКА потвърди добрите новини преди сблъсъка със Септември

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

До момента той е изиграл 4 мача за ЦСКА 2, като с него на терена отборът е спечелил само точка. До преди старта на настоящия сезон, Юга беше един от най-важните, а и най-добрите играчи на "червените" в последните 2 сезона. 

Сектор Г отново е затворен, но не за дълго: Кога ЦСКА ще го отвори за домакинство?

ВИДЕО: ЦСКА показа как се подготвя за младежката Шампионска лига, треньорът е оптимист

Бързо след идването на Томаш: Играчите на ЦСКА вдигнали драстично важни показатели

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички