Оценен на 2,5 млн. евро: ЦСКА е отчаян да вземе нападател, който е кипърски национал


Оценен на 2,5 млн. евро: ЦСКА е отчаян да вземе нападател, който е кипърски национал
Снимка: ЦСКА/Инстаграм

7932 0

През този летен трансферен прозорец повече са спекулациите около ЦСКА отколкото сделките. "Червените" не прибързват с нови играчи, както бе през последните години, като официално бе обявен вратарят Иван Дюлгеров, но има още много позиции, на които се очаква подсилване.

Една от тях е в атака. Според "kathimerini.com" ЦСКА води преговори за кипърския национал Йоанис Питас, който е сред атрактивните играчи в шведската Алсвенскан от началото на годината. 27-годишният централен нападател от миналото лято играе за АИК, като "червените" вече водят преговори за закупуването му.

ЦСКА вече води преговори за нападателя

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: Левски уреди нов нападател? (ОБНОВЯВА СЕ)

"През последните няколко месеца Питас беше следен няколко отбора, някои проявиха интерес, а други предприеха следващата стъпка и направиха своя интерес официален. Един от тях е водещият български клуб ЦСКА - спящ гигант, който от години живее в сянката на Лудогорец. Новите собственици са готови да похарчат милиони, за да върнат отбора на върха и в европейските турнири, а ЦСКА отчаяно иска да вземе нападателя. И това си личи на практика, тъй като двата клуба преговарят", гласи написаното.

Самият Питас е съгласен да направи трансфер, а според информацията финасовото предложение е доста по-високо от сегашното и заплатата му ще бъде умножена. Кипърецът има договор с АИК до 30 ноември 2025 г., а според "Transfermarkt" цената му е 2,5 милиона евро. 28-годишният нападател прави много силен в шведския АИК, за който има 18 мача и 9 гола през този сезон. Иначе за настоящия си отбор е изиграл 31 срещи, в които се е разписал 19 пъти.

Още: Само един е вратарят от Черно море, превърнал се в трансферен провал в ЦСКА - предстоят тежки разговори при "червените"

Колосална сума на ръка + "нереална" заплата: Колко пари е отказал Иван Дюлгеров, за да е в ЦСКА?

ЦСКА привлече Иван Дюлгеров за три години

Станислав Манолев си спомни за периода на Йорданеску в ЦСКА и призна: Румъния може да изхвърли Нидерландия

Изнудват ЦСКА с нереално висока цена - "червените" се отдалечават основна цел това лято

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички