Официално: ЦСКА се раздели с най-доверения човек на Гриша Ганчев


Официално: ЦСКА се раздели с най-доверения човек на Гриша Ганчев
Снимка: Lap.bg

8298 0

Вече и на документи е факт една от сериозните рокади в ЦСКА, които започнаха, след като стана ясно, че собственикът Гриша Ганчев и неговият син Данаил се оттеглят от "армейците". На 12 юни 2024 година е било проведено Общо събрание на клуба.

На него са присъствали всички акционери - Христо Стоичков и "Фонд спорт". Избран е нов Съвет на директорите, направени са важни рокади, а освен това са официализирани важни действие.

От една страна Стоичков вече и на документи държи 50 470 акции, което е малко над 12,54% от собствеността на "армейците", съобщават колегите от "Спортал". Другите 351 884 броя акции (малко над 87,45%) са на "Фонд спорт", който е собственост на Данаил Илиев чрез "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

Най-довереният човек на Гриша Ганчев вече не е в ЦСКА

Най-довереният на Гриша Ганчев в ЦСКА напусна "червените"

На Общото събрание официално са били освободени Васил Каназирев и Искра Григорова от Съвета на директорите. Григорова бе в клуба от близо шест години и бе един от най-приближените до Гриша Ганчев в "армейците". Неслучайно ролята ѝ със закупената емблема и "Ред Енимълс" бе толкова значима.

Вместо Каназирев и Григорова в Съвета на директорите влиза Ангел Борисов, като там са още изпълнителните директори на клуба Стоян Орманджиев и Филип Филипов. В последните дни ръководството на ЦСКА взе и друго важно решение след изказването на Михаил Александров за Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички