Официално: Юрген Клоп подписа с нов проект за 3 години - има връзка с... ЦСКА


Официално: Юрген Клоп подписа с нов проект за 3 години - има връзка с... ЦСКА
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

12403 0

Един от най-харизматичните треньори през този век - Юрген Клоп, може и скоро да не се върне към треньорството. Припомняме, че той приключи дългогодишен престой като мениджър на Ливърпул през вече изминалия сезон.

Дни след края на клубния футбол бе официално обявено, че германецът е подписал договор с нов проект - за три години. От глобалната спортна маркетинг агенция Sportfive обявиха за въпросната сделка - заедно с агентите на Клоп (Project MJK).

Юрген Клоп подписа с отлично известна на ЦСКА агенция

Още: Донесъл трофей за Томислав Стипич се събира с него в ЦСКА: Играчът има 84 гола в България

В следващите три години бившият треньор на Борусия Дортмунд ще бъде посланик на марката - особено в Азия и в САЩ. Твърди се, че личният му акаунт, който бе създаден в социалната мрежа Instagram през миналия месец, е именно поради тази сделка.

"Много се вълнуваме за това партньорство. Водещият опит в индустрията и глобалната инфраструктура на Sportfive ще ни позволи да разширим отпечатъка ни и да изучим иновативни възможности извън Германия" - призна шефа на MJK, които представляват Клоп.

"Юрген е олицетворение на перфектни ръководни качества, емоционална интелигентност, дългосрочна визия и менторство. Тези лични ценности съвпадат напълно с тези, които изповядва нашата компания. Доволни сме, че ще работим заедно" - заяви оперативният директор на Sportfive - Филип Хасенбайн.

Любопитното е, че Sportfive (който преди се казваше Lagardere Sports) имаше планове за съвместна работа с ЦСКА по новия му стадион. Двете страни даддоха пресконференция през лятото на 2022 година, а отношенията им започнали през декември 2021-ва, когато е имало договорка със Sportfive за изготвяне на задълбочено прединвестиционно проучване, относно изграждането и управлението на този стадион, отчитайки всички предизвикателства покрай изпълнението му.

Още: Юрген Клоп обяви тайната, която може да го откаже от големия футбол след Ливърпул

В крайна сметка обаче отношенията между ЦСКА и компанията се провалиха, а нито една от двете страни не обясни напълно конкретно какво го е предизвикало. 

Наскоро пък Юрген Клоп спечели още симпатии - отказал куп пари покрай финала в Шампионска лига с ВЕЛИК отговор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички