Ожесточен спор в понеделник: ЦСКА търси отмъщение в 73-годишен спор с нова история


Ожесточен спор в понеделник: ЦСКА търси отмъщение в 73-годишен спор с нова история
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2217 0

ЦСКА II ще има интересна визита в понеделник. Днес възпитаниците на Владимир Манчев гостуват на един от кошмарите си през последните две години. Миньор Перник ще опита отново да "покаже" мускули срещу "червените".  

Деликатните отношения

През миналия сезон "чуковете" финишираха начело в Югозападната Трета лига с преднина от 17 точки пред "армейците", които завършиха втори. Момчетата на Стамен Белчев имаха страхотни серии без загуба, но така и не се приближаваха до реалното изместване на Миньор от челото. 

Във възлов мач преди година Миньор се наложи у дома с 1:0 след автогол, а пропиля още сериозни ситуации. През пролетта се стигна до драматичното 3:3, но двубоят беше без значение и за двата отбора. 

Днес в Перник 16-ият гостува на 8-ия. ЦСКА II разполага с 9 точки от 9 срещи, а перничани са с 15 пункта и изигран двубой повече. ЦСКА има една победа и три ремита в последните си пет двубоя, след като преди седмица пропусна да победи и Янтра Габрово. 

ЦСКА II ще опита да си го върне

Форма и история

"Чуковете" са с две ремита, още толкова загуби и една победа между тях. Те са по-опитният отбор, но ЦСКА II ще опита да вземе поне точка в борбата за оцеляване. Някои от познатите офанзивни футболисти на Минчев обаче играха в събота за третия отбор срещу Септември. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Интересно дали този път Томаш няма да прати играчи от първия отбор, но това е малко вероятно точно за визитата в Перник. Тя е насрочена за 17:00 часа в работното начало на седмицата и не се очаква голямо шоу по трибуните. 

Историята между съперничеството на ЦСКА и Миньор Перник датира от (поне) 73 години и започва с успех на перничани в контрола с 32 през 1952-а. В общ план ЦСКА има 59 победи, 14 ремита и 11 загуби от Миньор в официални срещи.

Шокиращо: ЦСКА II с група от 16 души за важен мач

От ЦСКА обясниха какво се случва с "най-нежелания играч": Вече го няма и в дубъла

Кризата в ЦСКА продължава: Нов мач без победа - но срещу много тежък опонент

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички