Подписване на споразумение е най-добрият вариант сагата ЦСКА - Левски да се реши?


Подписване на споразумение е най-добрият вариант сагата ЦСКА - Левски да се реши?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС

1843 0

Президентът на Българската професионална футболна лига, Атанас Караиванов, предложи пред "Дарик радио" като най-добро решение Левски и ЦСКА да сключат споразумение, според което мачовете между двата отбора през сезона да се играят без присъствие на гостуващи фенове. Той също така отбеляза, че като алтернативна мярка може да се обмисли размяна на кръговете в програмата на първенството, ако се наложи.

Още: От Левски са бесни заради новата идея за мача с ЦСКА - напрежението към БФС расте

Думите на Атанас Караиванов за ЦСКА - Левски

"Според мен има стратегия, избрана от БФС за решение на въпроса. В четвъртък има заседание на Апелативната комисия, на което са поканени много страни. Стадион „Васил Левски“ е затворен минимум от 22 август до 30 септември. Аз говорих с един чужденец. Той се смя по телефона, когато му казах за казуса", коментира Караиванов.

 

"Искам да кажа, че най-големият проблем е с дербито между Левски и ЦСКА, в което Левски е домакин, но това е стадионът, с който е лицензиран ЦСКА. Още по-голям е проблемът с мача ЦСКА-Берое, който е една седмица след дербито, защото публиката на ЦСКА получава достъп до стадиона, но няма отбор, който желае да даде своя стадион".

"Голямата тема е Левски – ЦСКА. Безспорно е можело да се реши по-рано. Трябва да се спази наредба. Мачът трябва да е на националния стадион. При друго решение, трябва да подпишат договор, така както направиха Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив през миналата година", добави още президентът на Професионалната лига.

Пламен Андреев във Фейенорд: Кога подписва, колко пари ще вземе Левски - всичко за трансфера на вратаря

Левски се възмути от решение на Спартак Варна, даде за пример мач с ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички