“Посегна ли, става страшно - щях да го пребия”: Как Лупи успя да вбеси Илия Вълов?


“Посегна ли, става страшно - щях да го пребия”: Как Лупи успя да вбеси Илия Вълов?
Снимка: Колаж: SportLive.bg

6966 0

На 13-и юли стана ясно, че легендата Илия Вълов е приключил земния си път. За това съобщиха близките му, като последните си часове е прекарал във врачанската болница. 

Вълов е шампион с ЦСКА

Смъртта на незабравимия страж идва внезапно и се превърна в трагедия за феновете на ЦСКА и българския футбол. За два сезона с "червените" той успя да остави траен отпечатък, а на по-късен етап беше и треньор на вратарите сред 31-кратните шампиони. 

Пред вестник "Шоу" преди близо 10 години Вълов сподели негодуванието си към тогавашния президент Александър Томов, който се отнесъл некоректно към самия него и сина му Валентин Илиев. 

Историята на Вълов

"Лупи е някакво странно явление. Не е бил в спорта, не е спортен човек, за да разбира психологията на футболистите. Налагало ми се е да се срещам с него и за уговорена среща с него в 09:30 часа вдигам се от Враца и рано-рано съм вече пред стадиона.

Седиш, чакаш от 9:30. Томов се мъкне като народна песен, дойде в 12-12,30 часа. Ами, обидно е. Възрастни хора сме, все пак сме дали нещо за ЦСКА, а той така се отнася с нас.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Питайте Сашо защо Валентин не отиде по-рано в Англия. Всичко знае той, но не му изнася да каже какво се случи. От Уотфорд два пъти пращаха за него телеграма, факсове и трябваше да замине на следващия ден. Лупи го викна вечерта и му каза: "Няма смисъл да ходиш до Англия, ти си непродаваем". Малко по-късно, на една от срещите с фенове, го даде за пример.

"Искат го Уотфорд, бе - последни в класирането. Вальо не е играч за там". А хората даваха 600 000 паунда. Аз бях на тази среща, слушам и само стискам зъби, защото посегна ли, става страшно. Щях да го пребия. 600 000 били жълти стотинки...", възмущава се легендата.

Вижте повече за пътя на Илия Вълов във футбола!

Още: Александър Томов: Най-големият грях на Борислав Михайлов е, че допусна футболът да стане стока за размяна между политици

Бойко Борисов и още трима: Бивш собственик на ЦСКА назова виновниците за фалита

Заради Станишев, Борисов, Батков и Михайлов: Томов обясни как отнели лиценза на ЦСКА за Шампионска лига

"Любимият" на феновете бивш президент на ЦСКА Александър Томов се кандидатира за кмет на София

Йорданка Христова е твърдо зад Гриша Ганчев, бивш президент на ЦСКА ѝ дължи пари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички