Първа лига НА ЖИВО: Левски - ЦСКА 0:0, греда лиши "сините" от гол


Първа лига НА ЖИВО: Левски - ЦСКА 0:0, греда лиши "сините" от гол
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3135 0

Днес (19 октомври) един срещу друг ще се изправят двата най-титулувани отбори у нас - Левски и ЦСКА, на Националния стадион "Васил Левски". Двата тима са с големи амбиции, но коренно различни позиции в класирането в родния елит.

Двубоят на "Васил Левски" е с начален час 15:45, а главен арбитър ще бъде Драгомир Драганов. Разбира се, Вие ще може да проследите дербито НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

ВИЖТЕ: ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ КАДРИ ОТ ШЕСТВИЕТО НА ЛЕВСКИ

Къде да гледаме дербито Левски - ЦСКА по ТВ?

 

Първо полувреме 

Още след началния удар се стигна до опасност в половината на ЦСКА, като Сангаре получи в наказателното поле и стреля веднага, но в аут. Срещата започна в добро темпо, като в 4' се стигна и до първия корнер в полза на ЦСКА, но защитата в 'синьо" се справи лесно с последвалото центриране. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В 10' се стигна до суматоха пред наказателното поле на "червените", като Сангаре нахлу в наказателното поле и комбинира с Колев, който обаче не овладя добре, топката му бе избита и последва удар на Охене, излязъл в аут. 

В 14' се стигна до сериозни притеснения в лагера на Левски. Опит на Локило да стреля беше блокиран от главата на Охене, който отнесе много тежък удар и се строполи на терена. Драганов не спря срещата веднага, но след сигнал от вратаря на "сините" играта беше прекъсната, а след 3-минутна намеса на медицинския екип Охене се изправи и успя да продължи срещата. 

Първият спорен момент пък дойде в 20', когато след грешка на Бусато топката се насочи към Сангаре, а Лиъм Купър с остро влизане успя пръв да стигне до топката, но и закачи зловещо глезена на нападателя на "сините". От ВАР решиха, че няма нужда ситуацията да бъде преглеждана. 

Точно в средата на полувремето станахме свидетели и на най-доброто положение в мача. Сангаре овладя топката в собствената половина и, падайки на земята, изведе Алекс Колев на скорост по дясното крило. Таранът нахлу на скорост в половината на ЦСКА, влезе в наказателното поле и стреля, преодоля Бусато, но топката срещна гредата - сериозен пропуск за "сините". 

В 27' пък другият централен бранител на ЦСКА - Делова, показа класа, след като в ситуация 1 срещу 1 със Сангаре в наказателното поле успя да избие топката от краката на нападателя току преди да изгуби позиция. 

10 минути по-късно Левски получи нова златна възможност. Изненадващо, Алдаир се беше озовал на лявото крило и проби в наказателното поле, направи за смях Тибо Вион и успя да намери Сангаре на стрелкова позиция. Той не се поколеба, стреля в близкия ъгъл, но Купър подложи крак и топката премина на сантиметри от страничния стълб - невероятна намеса на бившия играч на Лийдс

В края на полувремето се стигна до жестока грешка в половината на Левски. Това доведе до извеждащ пас за Исека, който нахлу в наказателното поле, чукна топката над връхлитащия вратар, но Цунами току от голлинията успя да избие в тъч. Последваха претенции за дузпа, но ВАР, подобно на ситуация по-рано, не се намеси. 

СЪСТАВИТЕ

Голямата липса за "сините" в мача беше Келиан ван дер Каап, който заради контузия се наложи да пропусне срещата. Добрата новина пък бе завръщането на Асен Митков, който беше директно включен сред титулярите на Станислав Генчев. 

Александър Томаш от своя страна заложи на титулярен състав, изцяло изграден от чужденци. Купър се оказа достатъчно здрав, за да започне мача като титуляр, а също така получи и капитанската лента. 

Левски: Маркович, Майкон, Макун, Цунами, Охене, Колев, Митков, Сангаре, Евертон, Алдаир, Кристиан Димитров

ЦСКА: Бусато, Делова, Купър, Пинто, Бетин, Вион, Ето'о, Исека, Бютучи, Линдсет, Локило

ПРЕДИ МАЧА

Преди началото на дербито символичният домакин Левски се намира втората позиция в класирането с 25 пункта на сметката си - 3 по-малко от лидера Лудогорец. ЦСКА е доста по-надолу, а именно - 12-ата позиция с 10 пункта след слабия старт на кампанията, който имаше с бившия си треньор Томислав Стипич.

В състава на Станислав Генчев няма сериозни проблеми с контузени играчи. Единственият въпросителен остава около Кристиан Макун, който има болки в адукторите, но въпреки това попадна в групата. Заради тези болежки той не е могъл да играе за националния отбор на Венецуела и се е прибрал по-рано при „сините“. Генчев разкри също, че нападателите Алекс Колев и Мустафа Сангаре ще започнат като титуляри в предстоящата среща.

При Александър Томаш обаче ситуацията е по-сложна, тъй като двама от основните защитници на ЦСКА – Лиъм Купър и Браян Кордоба, са с травми, като първият обаче попадна в групата на родния специалист. Това създава потенциални проблеми за Томаш, който може да бъде принуден да преразгледа тактическата си схема и да се откаже от идеята да играе с трима защитници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички