Първата копка на "Армията" ще е идният месец, 2 фирми ще отговарят за строежа


Първата копка на "Армията" ще е идният месец, 2 фирми ще отговарят за строежа
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

2570 0

Голямата мечта на феновете на ЦСКА е да се завърнат в своя дом - стадион "Българска армия". За тази цел обаче ще трябва да почакат още, тъй като тепърва започва изграждането на новото съоръжение. Две компании ще са отговорни и ще са основните изпълнители по изграждането му.

Две фирми са отговорни за стадион "Българска армия"

Още: ЦСКА взе нов с интересно минало: Счупен крак, приключена кариера, Литекс и ЦСКА

Една от тях е водещата строителна фирма у нас и една от най-големите в Югоизточна Европа – "Главболгарстрой", която работи по множество държавни проекти. Другата пък е със седалище в Русе, като именно тя първа ще влезе в парцела на вече разрушения "Българска армия", за да даде старт на конструктивните дейности, информира "Тема спорт". Разбира се, по реализирането на плана, изготвен от архитектурното бюро "ИПА", ще работят и много подизпълнители.

В периода от април до юли смолянската компания "Ростер" демонтира и разчисти напълно стария стадион и прилежащите към него части и в момента целият имот е изравнен със земята. Целият процес по реконструкцията на дома на ЦСКА се ръководи от дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което клубът и спортното министерство участват с равни дялове. Тоест всички решения преминават през одобрение от държавата, което в някаква степен и забавя скоростта, с която се движи проектът.

"Първата копка" се очаква да е идният месец

Затова и се получава няколкомесечната пауза от края на демонтажа до началото на строителните дейности. По време на нея се подготвят нужните документи и трябва официално да се подпишат договори с въпросните изпълнители. Когато всичко това се случи, от Борисовата градина ще анонсират официално дата за "първа копка". Идеята е тя да се състои през следващия месец.

Още: След 9 години в ЦСКА: Играч с нов странен трансфер

Според предварителния план строителните дейности ще отнемат около година и половина. Проектът предвижда използване на готови конструктивни елементи , изработени извън зоната на парка в съответствие с модерните тенденции за реконструкция на такъв тип обекти.

Бивш играч на Лудогорец, желан и от Левски, и от ЦСКА, бяга от Първа лига

"Крадец е, плащахме му заплати, а той...": Скандални твърдения за ас на ЦСКА

Александър Томаш изненада: Абсолютен титуляр в ЦСКА, струващ милиони, е аут

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички