Спрегнаха ЦСКА с Лига на конференциите, а Челси и ПАОК са сред най-високо котираните


Спрегнаха ЦСКА с Лига на конференциите, а Челси и ПАОК са сред най-високо котираните
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3035 0

Специалистите по европейски футбол от Football Rankings направиха ново предположение с българския ЦСКА. Преди броени дни в социалните мрежи бе оповестена прогнозата, че 31-кратните шампиони ще бъдат родния представител през следващия сезон в Лига Европа.

Един български отбор ще започне от първия квалификационен кръг на втория по сила турнир в Европа след кратко отсъствие. Това ще бъде носителят на Купата на България, ако той е различен от шампионът. Ако отново се стигне до дубъл, то вторият в крайното класиране ще получи квотата за Лига Европа

Каква би била съдбата на "армейците"

От Football Rankings смятат, че това ще бъде ЦСКА, но в сряда прогнозираха, че в крайна сметка отборът ще се окаже в груповата фаза на Лига на конференциите. 

"Червените" участваха още в дебютното издание на турнира, а сега подобно предположение е на база натрупания коефициент. Така като най-силен отбор бива определян Челси, но е голяма мистерия дали "сините" отново няма да останат извън евротурнитите. 

Прогнозират, че ЦСКА ще е в Лига на конференциите

Иначе тимове като Рен, Олимпиакос, ЛАСК, ПАОК и Фиорентина са най-високо котираните, а във втора урна биха били Бетис, Фрайбург, Динамо Киев и дори Шериф Тираспол. Молдовците през миналия сезон бяха достигнали до групите на Лига Европа.

Важно уточнение е, че от следващата кампания и форматът на Лига на конференциите ще бъде променен от груповата фаза. Ще участват 36 отбори и само някой от началните участници би могъл да триумфира. Сега през зимата спадат отбори от Лига Европа, но това ще се промени. 

Иначе отборите в предварителната фаза на Лига на конференциите тепърва ще се изесняват. До голяма степен те са зависими и от развитието на националните купи, а през лятото някои фаворити биха могли да стигнат от квалификациите за Шампионска лига чак до тези на третия по сила евротурнир (като Лудогорец т.г.). 

Вижте кои са възможните съперници на ЦСКА в Лига Европа!

Още: Асен Митков и Фабио Лима аут за Левски срещу ЦСКА на седми април

Ел Маестро вика футболисти от дубъла на ЦСКА и за гостуването на Локомотив София

Локомотив София обяви броя и цената на билетите за ЦСКА, по-скъпи са от тези срещу Левски

Предположението на специалистите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички