Те напуснаха ЦСКА: 6-има страдат, но "скритото оръжие" на Саша Илич още блести


Те напуснаха ЦСКА: 6-има страдат, но "скритото оръжие" на Саша Илич още блести
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и БГНЕС

9739 0

По традиция от години насам - в последно време в ЦСКА имаше много трансфери - както изходящи, така и входящи. Доста промени се очакват и преди старта на следващия сезон, като бе дадена заявка за цялостна промяна на начина, по който функционира клуба в това отношение.

Какво се случва с играчите, напуснали ЦСКА?

В този материал ще разгледаме как се разви кариерата за седем бивши играчи на "армейците", след като се разделиха с клуба. Прави впечатление, че шест от тях определено не показват особено добри изяви, но има и изключение - "скритото оръжие" на Саша Илич, което доближи отбора до титлата.

Още: Икона на Левски посочи 3-мата защитници, които са затруднявали Гунди: И 3-мата са от ЦСКА

Дюкенс Назон

Започваме с Дюкенс Назон. Националът на Хаити бе продаден през зимния трансферен прозорец след доста обрати и случай, превърнал се в сага. В 13 двубоя (844 минути) за турския Кайзериспор до момента той има едва 2 попадения и 1 асистенция. В самия край на кампанията си изкара и червен картон, заради който пропусна една среща.

Майкъл Естрада

Друг от нападателите на "червените", напуснали през зимата - Майкъл Естрада. Той игра за Еквадор на Мондиал 2022, но мотивацията му бе поставена под сериозна въпросителна от ЦСКА. За Лига де Кито през 2024-та той записа общо 22 двубоя (1303 минути), като вкара само 4 гола и даде 1 асистенция. В същото време получи повече санкции - 5 жълти картона и един червен.

Още: Гонзо за нахлуването на ЦСКА - ЦСКА 1948: Ако обичаш отбора си, не правиш така

Браян Морено

Още един бивш футболист на "армейците", чиято дисциплина не бе никак задоволителна - Браян Морено. Раздялата с него дойде още в началото на зимната подготовка, а оттогава има 18 мача за Нефтчи Баку (1055 минути) и 4 гола (както и 4 жълти картона).

Дауда Бамба

Дауда Бамба дойде в ЦСКА през лятото на 2022 година и още тогава имаше проблем с травма. Все пак впоследствие стигна до подпис, но след нова поредица от контузии кариерата му върви стремглаво надолу. Той не е играл от 26 август миналата година насам, но се очаква да започне подготовката за следващата кампания пълноценно с Юмраниеспор.

Още: "Седя откъм сектор Г и две момчета ми казват "палячо", какво да правя - навеждам глава и седя"

Жираир Шагоян

Жираир Шагоян дойде с големи надежди в ЦСКА като млад, техничен и перспективен футболист. Той сякаш така и не получи достатъчно шансове за изява, като в крайна сметка се озова в Арарар-Армения. В 16 двубоя през 2024-та записа 4 гола и получи 2 жълти картона.

Жеферсон

Вероятно все още е загадка за феновете на ЦСКА как е възможно Жеферсон да е чужденецът с най-много мачове за "червените" след Густаво Бусато (известно време халфът държеше този рекорд - заедно с Ибрахима Гай, с когото са с равни показатели). През 2024-та той има участие само за 175 минути, разпределени в 5 мача.

Още: "Той ги учеше на тънкостите": Играчът на ЦСКА, от когото Христо Стоичков и Любо Пенев са се учили

Маурисио Гарсес

Маурисио Гарсес за ЦСКА

Единственият от споменатите, когото клубът искаше да задържи/да не го продава - Маурисио Гарсес. И не случайно. Той бе скритото оръжие на Саша Илич и неведнъж вкарваше след статични положения и центрирания към него, отигравани с глава. Все пак "армейците" прецениха, че не си заслужава да го вземат за постоянно след престоя под наем, тъй като Бруске искаше 650 хиляди долара. Той обаче продължава да се разписва (често с глава) и за 23 мача и 1881 минути през годината има отбелязани 7 попадения и дадени 2 асистенции (както и изкарани 3 жълти картона).

Междувременно се появи информация, че ЦСКА е набелязал нападател от Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички