Трагедия! Шампион с Левски се самоуби


 Трагедия! Шампион с Левски се самоуби

2055 0

Бившият защитник на Левски Давид Бистрон се е самоубил на 34-годишна възраст, съобщават медиите в Чехия. Трагичната новина бе потвърдена от бившия клуб на бранителя Виктория Пилзен.

Бистрон е намерен обесен в мазето на своя дом, като преди това е оставил и предсмъртна бележка.

Централният защитник е вторият чешки футболист, който се самоубива в рамките на един месец, след като в края на април това стори и Франц Райторал.

"Трудно е да се намерят думи. След Франц Райторал, загубихме още един страхотен футболист, който имаше големи успехи с Виктория. Искам да изкажа съболезнования на неговите близки в този тежък момент", каза изпълнителният директор на Виктория Пилзен Адолф Шадек.

Бистрон игра за Левски между 2008 и 2010 година, като бе част от състава, спечелил последната шампионска титла на "сините" през 2009 година.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

След престоя си на "Герена", чешкият футболист премина във Виктория Пилзен, но на следващата година даде положителна допинг проба след мач с БАТЕ Борисов в Шампионска лига. Той се завърна на терена 2 години по-късно, но скоро след това сложи край на професионалната си кариера.

От Левски също изказаха съболезнования към семейството, близките и приятелите на Давид Бистрон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички