8 мача, 1 кръг - 37 гола: Как историята на БГ футбола бе пренаписана - Левски и ЦСКА помогнаха (ВИДЕО)


8 мача, 1 кръг - 37 гола: Как историята на БГ футбола бе пренаписана - Левски и ЦСКА помогнаха (ВИДЕО)
Снимка: Кoлаж: Sportlive.bg

2920 0

Последният кръг на сезон 2006/07 в първото ниво на българския футбол остава в историята ни. Това е кръгът, в който падат най-много попадения. Цели 37 гола в осем двубоя за финал на кампанията, което прави средно по 4,63 попадения на мач.

Най-плодовитата среща е между Черноморец Бургас (София) и Локомотив София, в която падат цели девет гола. Всички те са отбелязани от столичните "железничари" в дуел, ръководен от Георги Кабаков. На 27 май 2007 година Локо записва историческа победа с 9:0. Цветан Генков вкарва шест попадения (две от дузпа), Димо Атанасов добавя две, а Румен Ангелов започва всичко с гол в 13-ата минута.

Левски громи Литекс с 6:2, феновете скандират за Мъри Стоилов, а Станислав Генчев получава червен картон

Още: "Мрежа от детайли": Те поевтиняха най-страшно - топ 12 е САМО от играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски

Вторият най-резултатен мач в този кръг, провеждащ се в рамките на един ден, е между Левски и Литекс в София. Любопитното е, че в онази среща новият наставник на "сините" е част от "оранжевите" и дори получава червен картон.

Резултатът е открит от Литекс чрез Крум Бибишков (14'), но Валери Домовчийски изравнява в края на полувремето. Близо четвърт час след старта на втората част гостите отново повеждат с гол на Алехандро Сичеро (59'), а десет минуто по-късно идва наказателната акция на Левски. "Сините" реализират цели пет гола в рамките на малко повече от 20 минути, за да осъществят пълен обрат и разгром с 6:2.

Тогава старши треньор на столичния тим е Станимир Стоилов, чието име е силно скандирано от домакинските привърженици в няколко периода от срещата. Чуйте го и си припомнете головете в онзи паметен за Левски двубои чрез прикаченото видео по-долу в материала.

ЦСКА обръща Беласица, но остава втори след Левски

Още: "Мрежа от детайли": Бяха звезди у нас, а сега никой не ги иска - бивши играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски са без тим

Стойко Сакалиев вкарва за ЦСКА

ЦСКА също допринася за головия рекорд, но далеч по-скромно в сравнение с големия си враг. "Армейците" побеждават с 3:1 при гостуването си на Беласица, като дори изостават в резултата в 42-рата минута. През втората част осъществяват пълен обрат чрез Флорентин Петре, Стойко Сакалиев и Даниел Моралес.

Интрига за първото място няма в този последен кръг, като Левски е с пет точки преднина пред преследвачите си ЦСКА и Локомотив София. В крайна сметка играчите на Стойчо Младенов печелят втората позиция. А ето и как завършват всички срещи от онзи кръг, за да се стигне до рекорда:

  • Черноморец Бургас София - Локомотив София 0:9;
  • Левски - Литекс 6:2;
  • Родопа - Славия 1:2;
  • Локомотив Пловдив - Спартак Варна 4:0;
  • Марек Дупница - Ботев Пловдив 2:2;
  • Черно море - Рилски Спортист 2:1;
  • Вихрен Сандански - Берое 2:0;
  • Беласица - ЦСКА 1:3.

Още: "Мрежа от детайли": Позабравен "предател", заменил ЦСКА с Лудогорец - топ 5 на най-резултатните чужденци

А в онзи сезон завършва кошмарният рекордьор на българския футбол - последен с -123 голова разлика и с -2 точки.

"Мрежа от детайли": Въпреки доминацията - Лудогорец остава зад Левски и ЦСКА по "унижения" в България - Литекс е на върха

Най-скъпо напусналият Първа лига българин: Радостин Кишишев - схеми, скандали с участието на Гриша Ганчев и нелеп провал за Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички