Аниете: Само Бетис може да ме отмъкне от "Левски"


Аниете: Само Бетис може да ме отмъкне от "Левски"

2433 0

Испанските медии определиха Антонио Аниете като посланик на футбола. Севилско издание помести огромен материал за халфа на "сините", който наскоро спечели приза за най-добър футболист на гръцката втора дивизия.

"Когато се говори за севилски футболисти, които триумфират в чужбина, погледите веднага падат върху Хесус Навас и Адриан Сам Мигел, които блестят в Манчестър Сити и Уест Хем. Футболът ни обаче изнася и други големи посланици и един от тях блести в България, след като е постигнал много и в Гърция.

Антонио Салас Кинта е познат преди всичко на феновете на Кориа под името Аниете, като той се бе превърнал в истински идол в близост до река Гуадалкивир", пише севилската медия.

Миналият понеделник Аниете пътува до Атина, където му бе връчена наградата за най-добър чужденец в гръцката втора дивизия.

"Това е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали. Много съм щастлив. Във футболно отношение в Гърция беше много хубаво за мен. Там играх най-добрия си футбол и животът в Гърция ми допадна, защото хората там също са средиземноморци и приличат на испанците", коментира Аниете, който обаче призна, че е имал финансови проблеми в страната, където "кризата се е отразила и на футбола". Както и че е изживял "неприятни моменти" и "изпитвал голям страх" от поведението на феновете.

"Никога няма да забравя хеттрика, който вкарах в плейофа за влизане в елита, който ме направи и голмайстор".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Миналото лято Антонио реши да смени обстановката и след хубави моменти в Олимпиакос Волоу у Ники Волос се качи на самолета, за да отиде в един от историческите клубове в България.

"В началото ми беше трудно поради различни причини - българския манталитет, ново първенство, нов отбор... Отне ми време да се адаптирам, но след два месеца в София започнах да се чувствам много добре и сега всичко при мен е направо гениално", обяснява нападателят, цитиран от "Меридиан мач". Той разкрива, че си е тръгнал от Испания, защото е бил "изморен от испанския футбол".

"Никога не ми дадоха възможност да се развивам, затова предпочетох да пробвам късмета си в чужбина. В момента нямам никакво желание да се връщам, освен ако не ме потърсят от Бетис", категоричен е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички