Безчинствата в Дупница оставят Левски - ЦСКА без публика?


Безчинствата в Дупница оставят Левски - ЦСКА без публика?
Снимка: БГНЕС

3150 0

Мачът Левски - ЦСКА на 25 октомври е застрашен да се играе без публика. Причината - запалянковски безчинства при "синята грешка" с 1:1 срещу Марек в Дупница вчера.

Полицията в града отказа да бди над двубоя заради ангажименти в деня за размисъл преди изборите. Униформените трябваше да пазят бюлетините в 400 секции, пише "Труд”.

За реда се грижеше рехава частна охрана. Започна се с гафа дузина “сини” фенове да бъдат пуснати да минат през друг вход, а не да бъдат насочени към отредения за сектора за гости. Те се появиха в сектор “Б”, после гардовете им позволиха да минат през целия “В”, където бе агитката на Марек, на път към “сините” блокове в “Г”. Логично се стигна до ругатни, но заваляха предмети и седалки, дупничанин дори извади няколкометрова дъска. От сектора за гости наскачаха левскари, преодоляха загражденията и се включиха в мелето.

В средата на първото полувреме реферът Георги Игнатов спря мача за 4 минути, но страстите утихнаха, играта продължи. Чак малко преди почивката до “синята” трибуна се явиха десетина полицаи с щитове.

Дисциплинарната комисия трябва да вземе решение по инцидентите във вторник. Член 37 от Дисциплинарния плавилник засяга случая. Според точка 7 при масово сбиване на трибуните следва 1 мач лишаване от домакинство. Ако не може да бъде идентифицирано привържениците на кой от клубовете са инициатори, се санкционират и двата.

Да се мести вечното дерби при наказание е малко вероятно, явно ще остане на националния стадион.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Затова реалната санкция - ако бъде наложена на Левски - ще е за закрити врати.

Тогава обаче трябва да бъде приложена и точка 8 от правилника. Тя визира 30 000 лева глоба при трето провинение от тип за лишаване от домакинство. А “сините” вече отнесоха две санкции за закрити врати...

В същото време Дисциплинарната комисия трябва да взема решение и по издигнатия от “син” привърженик плакат “Кажи “да” на расизма” при 3:2 над Лудогорец. Там по принцип е възможно лишаване от домакинство или глоба от 37 500 лв. Казусът е сложен, тъй като надписът всъщност не бе забелязан на стадиона, а фен си пусна снимка в интернет с него.

Но и дупнишкият казус не е прост. Ще се прецени ли ситуацията като масово сбиване? Ще отнесе ли предимно Марек вината, защото не е осигурил добра охрана? Не се знае и има ли пострадали при боя.

По традиция за вечното дерби БФС трудно наказва. Няма да е изненада, ако в името на “общото благо” последва само едра глоба за Левски за хвърлени предмети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички