Благо Георгиев за сагата с Левски и Диксън: В последните два дни нещо се случи


Благо Георгиев за сагата с Левски и Диксън: В последните два дни нещо се случи
Снимка: Blagoy Georgiev/Instagram

12 0

Бившият български национал Благой Георгиев даде обширно интервю, в което говори и за българския футбол, както и за случая в Левски с Джо Диксън. Тогава именно Георгиев бе гласен за ръководна роля на "Герена", ако Диксън бе поел "сините".

"Без Благой Георгиев българският футбол е нула. Като Златан Ибрахимович, нали той така казваше (смее се). Мисля, че българският футбол има нужда от хора, които разбират от футбол, хора, които живеят с футбола, които могат да помогнат. Едно е да сложиш някой чиновник, който е седял на компютъра цял живот и има някакви рамки, докато футболистът, футболният човек знае тънкостите, знае кое, как, кога, защо", заяви той пред "Мач телеграф" и продължи за Диксън и Левски.

Случаят с Джо Диксън и Левски

Още: Откъде тръгна "Благо Джизъса" и защо Георгиев мрази този свой прякор (ВИДЕО)?

"Това го искаше Джо. Аз никога не съм искал. Първо, аз съм славист, аз си имам, може да са малко, но това са моите фенове. Той искаше да ставам президент. Аз му казах, че това не е моят отбор. Там си има фенове, те не ме обичат. Хайде, не че ме обичат или мразят. Но аз съм бил противник. Направих всичко това, за да помогна на Левски. Бяхме с Наско Сираков и Павел Колев по цял заедно. Нещата бяха на 100% сигурни, но в последните два дни нещо се случи. До ден днешен не знам какво. Аз исках да помогна, а те ме изкараха мен виновен. Той показа финансова гаранция, проекти. Пари са дадени за тези проекти. Диксън даде, за да спечели. После се разбра, че всичко е истина. Но, развали се. Не знам защо…

Аз съм свикнал, но ми стана болно, че ти опитваш да помогнеш, а те изкарват теб виновен. За какво ми е на мен аз да ставам някакъв в Левски. Имат си достатъчно хора, легенди", разказа той.

Благой Георгиев: Убеден съм, че Англия преди Европейското е спала поне една седмица в манастир

Благой Георгиев каза за кой отбор е "престъпление срещу футбола", че е на полуфинал на Европейското

От Арда отрекоха за Благой Георгиев: Забравена звезда се опитва да си прави пиар на наш гръб

Благой Георгиев взима клуб от Първа лига, вече има готов план за финансиране

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички