"До шестото подаване" - Станислав Генчев намекна какъв Левски ще се опита да изгради


"До шестото подаване" - Станислав Генчев намекна какъв Левски ще се опита да изгради
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

5442 0

Новият старши треньор на Левски - Станислав Генчев, даде интервю пред сайта на генералния спонсор на клуба, в което намекна какъв игрови облик на отбора ще се опита да изгради.

"Атаките да се завършват до шестото подаване"

"Интересувам се от нововъведенията в играта. Най-вече технологично. За съжаление, тук сме изостанали много в тази част, но аз полагам усилия да следя какво се случва в големия футбол, за да го прилагам и тук", заяви 43-годишният специалист и продължи:

ОЩЕ: Легенда на Левски нарече Станислав Генчев "кадърен човек", но и го предупреди: На "Герена" е различно

"Според статистика, направена за последните 10 години, над 85% от головете в европейския футбол падат след максимум 6 подавания. Тук процентът е дори по-висок - 92. Аз наблягам на такъв тип упражнения, в които атаките да се завършват до шестото подаване. След него вероятността да вкараме гол намалява 4 пъти...".

Станислав Генчев

"Да, има моменти, в които темпото трябва да се убива, за да могат футболистите да поемат въздух и да почиват, но това е моят начин", обясни Генчев и допълни:

ОЩЕ: Васил Божков пак потвърди за "синия" дълг и загадъчно заяви: Може би да взема пак Левски

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Когато бях треньор на Локомотив София, бяхме отборът с най-голям брой успешно завършени контраатаки в България, което ни поставяше над средноевропейското ниво".

"Левски през миналата година се опитваше да изгражда стил и да държи на него, без значение от резултатите. Харесвам някои неща, които ще запазя, но всеки треньор има своите виждания. Ще има и нови неща. Надявам се футболистите по най-бързия начин да разберат идеите ни. Наясно сме, че ни чака много работа и че няма да стане лесно. Но това е предизвикателство, което приехме веднага", каза още Станислав Генчев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕСтанислав Генчев с важни изказвания за Андриан Краев, Хосе Кордоба и вратарския пост в Левски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички