Досадно задължение вместо дерби на "Овча купел"


Досадно задължение вместо дерби на "Овча купел"
Снимка: Иван Йочев

1656 0

Левски гостува на Славия днес от 17,00 ч. за мач от 25-ия кръг на "А" група, който ще по-скоро едно досадно задължение за "сините" отколкото здраво дерби.

Футболистите на Стойчо Стоев са лидери във втората шестица на шампионата, а дали в крайното класиране ще завършат седми или осми не е от голямо значение. По-надолу на практика няма как да паднат. Те имат аванс от 1 т. пред Черно море, който е с мач повече. Деветия Славия изостава на 12.

За Левски битката на сезона е срещу Лудогорец на 29 април. Тогава на "Герена" е реваншът от полуфиналите на турнира за купата на България след 0:0 в Разград.

Затова и Стойчо Стоев ще даде почивка да някои титуляри днес, както самият той призна на брифинга преди мача. Владимир Гаджев и Веселин Минев са с контузии. Очаква се се в игра да се появят Стефан Велев, румънският защитник Емил Нину и Луис Педро.

"Белите" от своя страна ще влязат в мача със самочувствието на победите от последния двубой между двата тима. През декември миналата година, отново на "Овча купел", Славия спечели с 3:1 с хеттрик на Жереми Манзоро.

Наставникът на домакините Иван Колев има колебания за вратарския пост. Въпреки че носи вина за гола срещу Марек, Марио Кирев е с най-големи шансове да застане под рамката, но няма да е изненада, ако като титуляр излезе Стефано Кунчев. Славия ще разчита на намиращия се в отлична форма Радослав Василев на върха на атаката, а по двата фланга ще действат Манзоро и Карлос Фонсека.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Притесненията в "белия" лагер са от рефера Георги Кабаков. Босът Венци Стефанов попита БФС защо им праща приятел на спортния директор на Левски Георги Иванов - Гонзо и предупреди, че ще стане лошо, ако пловдивчанинът се издъни.

Досега в "А" група двата отбора са изиграли 128 мача, като Славия има 21 победи, Левски - 64, а равенствата са 43.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички