Емил Велев обясни защо за Левски идния мач с Лудогорец е важен и прилича ли Мустафа Сангаре на Гара Дембеле


Емил Велев обясни защо за Левски идния мач с Лудогорец е важен и прилича ли Мустафа Сангаре на Гара Дембеле
Снимка: Lap.bg

4025 0

Легендарната фигура на Левски Емил Велев - Кокала говори за представянето на "сините" от началото на сезона. Според него идният мач с Лудогорец ще е истинският тест за столичани, а работата на Станислав Генчев е добра.

Левски с първи истински тест

"Вижте, трябва да видим как ще изглежда Левски срещу по-класните тимове. Тези, които споменахте, не са от тях. Нямат тези претенции като Лудогорец, ЦСКА и Черно море, а през последните години и ЦСКА 1948 се противопоставя добре на сините. Самото първенство ни е такова с толкова много отбори донори.

Групата трябва да е не повече от 10 тима, за да има реална конкуренция. Виждаме какво става в някои клубове – на изкуствено дишане са, трябват им дефибрилатори. В Левски очакват шест трудни мача през сезона и това е. Другите трябва да се изиграят, да победят и да продължат напред", заяви Велев пред "Тема спорт".

Според него срещата с Лудогорец не е дерби. "Вижте, мачът Левски – Лудогорец не е дерби. За мен такова е с ЦСКА. Да, в Разград спечелиха 13 поредни пъти шампионската титла, но срещу тях сините си играят мач като мач. Нищо по-специално. Колкото до мнението ми за отлагането, няма да имам претенции, ако аз съм треньор. Този двубой може да се изиграе по всяко време. Лудогорец имат приоритет Европа и там са им насочени силите. Никой няма да ги обвини, че ще си отложат мача. Все пак отиват да играят двубои за милиони евро", и продължи относно Генчев.

"Да, следя му изказванията преди и след мачовете и ми харесва. Държи се професионално, знае какво се иска, когато си треньор на Левски и мисля, че е на прав път. Пожелавам му успех. Казва, че е отговорен за селекцията и представянето на отбора. Това е необходимо. Той трябва да си избира играчите, а не скаутите да му ги водят".

Мустафа Сангаре и защо не е като Гара Дембеле?

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Велев заяви и защо Мустафа Сангаре, който бързо стана любимец на феновете, не му напомня за Гара Дембеле.  "Лично на мен не ми напомня на Дембеле. Сангаре е друг тип играч, по-висок е и действа много по-добре с глава. Притежава други качества и виждаме, че има влияние върху представянето на отбора. По-комбинативен е, вади техника, обича да подава и да завършва атаките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички