Георги Василев-Гочето: Предимството, което Лудогорец имаше като класа, вече избледнява


Георги Василев-Гочето: Предимството, което Лудогорец имаше като класа, вече избледнява
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1638 0

Бившият треньор на Левски Георги Василев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира отпадането на "сините" от турнира за Купата на България след загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград.

"Преди всичко, стана много интересен двубой между Лудогорец и Левски за Купата на България. Много напрегнат и в това число хубав мач за българската действителност. Такива бяха безспорно последните срещи между тези два съперника. Отбори с класа - в технически и тактически аспект. Воденето на играта от треньорите беше много хубаво. Двубоят премина през различни пеипетии", започна анализа си Гочето.

"Двете полувремена започваха с максимата - денят се познава по сутринта. Който стартираше добре частта, така и завършваше. През първата определено Левски бе по-добрият отбор на терена - по-агресивният и по-атакуващият отбор. Съответно през втората Лудогорец взе нещата в свои ръце".

"Това, което ми направи по-лошо впечатление, бе, че двата тима са с много високо качество, но през първото полувреме обърнаха повече внимание върху единоборствата и излишните стълкновения, които загубиха и нарушиха ритъма на играта. Левски отново търсеше своята сила в играта си с търсенето на скоростта на двамата бразилци - Уелтън и Роналдо. Приоритетно действията се насочваха към първия. Оттам дойдоха и по-интересните опасности пред вратата на Лудогорец", продължи опитният специалист.

Василев посочи и двамата най-агресивни играчи на Стоилов срещу "орлите": ""Сините" имаха шанса да отстранят разградчани. Отборът на Станимир Стоилов играе добре, когато се действа качествено срещу него, както го правят орлите - открито, атакуващо и на столичани им се дава възможност да използват бързите, но не много високи нападатели Уелтън и Роналдо. Когато някой тим се затвори в защита, Левски изпитва сериозни затруднения и му липсва футболният комфорт. Но срещу Лудогорец това се забелязваше. Уелтън имаше много силни моменти и създаде големи проблеми на защитата на разградчани от дясната страна. Той и Цунами бяха най-агресивните играчи в организацията на атаките. Лошото бе, че когато "сините" имаха шанс да изравнят, пропуснаха дузпа. Не знам, по неволя или предварително бе определен Хосе Кордоба да изпълни от бялата точка и не реализира изравнителен гол".

За финал Георги Василев изрази мнението си, че разликата между Лудогорец и останалите отбори вече не е толкова голяма: "Предимството, което Лудогорец имаше като класа вече избледнява. Отборите вече добре се познават и съперниците знаят как да им противодействат. Затова се получи много оспорван двубой с Левски. Разделиха си по едно полувреме - "сините" бяха по-добри през първото, а разградчани през второто".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Трудно мога да дам рецептата на Станимир Стоилов, защото в този момент Мъри е преценил най-точно какво му е нужно за отбора. В атаката липсва още един играч. След като имаш толкова бързи и технически грамотни крила и средна линия, която е прекрасна и знае да играе футбол, трябва да се подсилиш с нападател, който да вкарва създадените положения. Но съм сигурен, че такъв се търси и по този начин ще се запълни пъзела", завърши Гочето.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш нападател на Левски за Уелтън и Роналдо: Показаха, че не са играчи с невероятни качества

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички