"Герена" в сегашния си вид отива в историята, от Левски са избрали фирма за строеж на стадиона?


"Герена" в сегашния си вид отива в историята, от Левски са избрали фирма за строеж на стадиона?
Снимка: Levski.bg

1592 0

Намеренията на Левски за нов стадион са ясни, като "сините" действат в тази насока през последните години. Все още обаче са ясни малко подробности относно амбициите на столичани и докъде върви проекта.

Според запознати от Левски са се спрели на компанията SportFive, която от години се опитва да стъпи на този пазар у нас, информира "Мач телеграф". Първо чужденците се бяха насочили към Славия и уж всичко между двете страни бяха договорени, но в крайна сметка това не се случи. По-късно от SportFive се бяха насочили и към ЦСКА. И дори направиха презентация на стадион "Българска армия" през 2022 година, но и там не сполучиха.

Изпълнителният директор на "сините" Даниел Боримиров и Христо Йовов, който е член на УС, пътуваха до чужбина и имаха среща с различни компании, които са изграждали стадиони не само в Западна Европа, но и в Източна. Те са решили да заложат на доказано име в бранша.

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Арда със скок от 2 позиции

Окончателните разговори обаче са водени от Наско Сираков. Смята се, че всичко между двете страни е договорено и изпипано в детайли, за да не може Левски да бъде ощетен с нищо. Очаква се сега "сините" да получат право за строеж от общината.

Промени в разположението на секторите

Стадион „Георги Аспарухов“ в този си вид ще отиде в историята. Централната му трибуна ще бъде успоредна на бул. "Ген. Владимир Вазов:. Така Сектор Б ще бъде разположен за запад, В на юг, а Г на изток.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Причината е изчисление, че така ще се отвори далеч повече място за помощните съоръжения, които ще ползват "сините". "Герена" е планиран с капацитет от 22 000 – 23 000 места с подходящ брой паркинги.  Освен това се очаква да бъде построен сравнително бързо – за 2,5 – 3 години. Пистата, която оцеля около част от секторите, ще изчезне напълно.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Без сериозни размествания след кръга

Левски обяви поредната иновация за футболен клуб у нас, Наско Сираков я открива

Мощта, с която Левски плаши този сезон - дори Лудогорец е назад

Генчев нескромно зачеркна ЦСКА и пожела титлата пред пълен стадион през май

ВИДЕО: Левски припомни за титаничното 7:1 и четирите гола на Сираков

Васил Терзиев отговори на благодарностите на Левски, намекна, че Бойко Борисов е пречел за "Герена"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички