И дългове към Божинов и Деко клатят "синия" лиценз


И дългове към Божинов и Деко клатят "синия" лиценз

1603 0

"Левски" ще трябва да изплати задължения и към Валери Божинов, и към Мирослав Иванов-Деко, за да получи лиценз за евротурнирите, пише "24 часа". Преминалият в италианския Тернана нападател и обявилият напускането си халф са сред играчите, които не са получили парите по договорите си. От "Герена" ще трябва да се разплатят с тях най-късно до 31 март, за да нямат проблеми с лицензирането. Другата опция е споразумение за разсрочване на дълговете, но едва ли футболистите биха се съгласили на такова.

През есента "Левски" постигна договорка за разсрочено плащане на задълженията към Кевин Бру и Радослав Димитров-Меси. Впоследствие се оказа, че заради финансовата криза на "Герена" споразумението с Бру не се изпълнява в поетите срокове, което може да доведе до санкция от УЕФА.

В първите дни на 2015 година Тодор Батков ще опита да уреди повечето въпроси с дължими суми на бивши играчи и треньори, за да отърве нови усложнения. Адвокатът вече призна, че се очаква спасителен трансфер на Божидар Краев, за да може положението на "Герена" да се стабилизира.

Именно кризата е причината "Левски" да отиде на лагер в Анталия - оказа се, че пакетна оферта за подготовка в Турция е по-изгодна дори от лагер в Сандански. За целта обаче левскарите ще пътуват до Истанбул с автобус, а оттам ще летят с нискотарифна компания до Анталия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички