Играчът на проби в Левски - бил е пред трансфер в Турция и впечатлил отбори от 3 топ първенства


Играчът на проби в Левски - бил е пред трансфер в Турция и впечатлил отбори от 3 топ първенства
Снимка: Официален сайт на Левски

17 0

През тази седмица Левски обяви, че има играч на "Герена", който ще кара пробен период и едва след това ще се реши дали ще бъде взет. Полузащитникът Баръш Калайджи ще се опита да впечатли Станислав Генчев и треньорски щаб, за да си осигури трансфер при "сините".

Бил е на крачка пред трансфер в Турция преди да се озове в Левски

Той е юноша на местния Унион, като се е състезавал за отборите до 15 г., до 17 г. и до 19 г. на клуба. Калайджи е част от националния отбор на Турция до 19 години. Именно той е е смятан за един от големите таланти на Унион Берлин и е основна заслуга за класирането на тима на третото място в младежката Бундеслига – вкарва шест гола и прави седем асистенции, като е част и от участието на столичани в Младежката лига на УЕФА, пише "Тема спорт". Дори попада и в групата на мъжкия тим за последните кръгове от сезона.

Още: Вкаралият 24 гола за сезон Михаил Вълчев пред Sportlive.bg: Дано Сангаре играе поне колкото мен добре

В края на сезона привлича интереса на немалко отбори, като турските грандове Галатасарай и Фенербахче, но до трансфер не се стига. Така се озовава в Левски, където през следващата седмица ще стане ясно дали ще има постоянна сделка. Ако има такава, то това изглежда и като отлична инвестиция за бъдещето.

Баръш Калайджи също така е впечатлил отбори от Бундеслигата, Серия А и Ла Лига. Става въпрос за Щутгарт, Фиорентина и Виляреал. Халфът хваща окото на бившия нападател на швабите Марио Гомес по време на турнира Mercedes-Benz JuniorCup през тази година и той го предлага на клуба. Унион губи гинала именно от Щутгарт с 0:1, но Калайджъ е избран за Играч на надпреварата. Но желанието на Гомес не е изпълнено. В този период се говори и за засилен интерес от страна на Фиорентина и Виляреал.

Още: След един сезон в Лудогорец: Бивш играч на Левски бе преотстъпен в Турция

Феновете изкупиха половината "Герена" повече от 2 дни преди мача с Крумовград

Популярен фен за играча на проби в Левски: Той е трансфер за бъдещето

До скоро пред раздяла, а сега Ел Джемили ще напусне Левски само срещу висока сума

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички