Кажи ми кои са ти лидерите, за да ти обясня защо падаш 6 пъти


Кажи ми кои са ти лидерите, за да ти обясня защо падаш 6 пъти

3974 0

"Май нямаме топки". Думите са на Владимир Гаджев след поредния му мач, в който цяла "синя" България се надяваше той да поведе тима към победа. И за пореден път се получи провал. От години си говорим как Гаджев е най-класният футболист на "Герена". При това той наистина играе много силно от началото на този сезон. Няма как да кажеш на черното бяло. Проблемът обаче е, че оправданията минават един или два пъти, на третия вече не става. Този Левски продължава да пада от ЦСКА по две причини - спортно-техническата несъстоятелност на отделни футболисти и липсата на лидери. Лидери на терена, не такива, които овикват юношите на тренировки, нещо типично за Гаджев. Не такива, които обичат на теория да поемат цялата отговорност пред медиите след мач или пък проронват някоя сълза, а такива, които от яд просто не им се говори.

Левски се нуждае от хора, които да вземат нещата в свои ръце. Да успокоят топката в нажежените моменти, да направят някой и друг фаул тогава, когато е необходимо и усетят, че отборът губи почва под краката си. Хора, които знаят как да изиграят дори мръсно съперника, знаят какво да кажат на съотборниците си и умеят да поемат отговорност. Точно такива лидери в Левски просто няма. Те са лидери в тв студията или пък след бой над Марек или Хасково, когато стъпват като императори и се сърдят на критиките.

Владимир Гаджев е отличен халф, но той винаги ще може да изпълнява най-много поддържаща роля в състава по отношение на лидерството. Такава, каквато имаше при последната "синя" титла. Едно е зад теб да е Гошо Петков, а ти самият да можеш да се скриеш зад широките гърбове на Гонзо и Йовов, друго е, когато зад теб е Пацо Тигъра, а пред теб Аниете и Бедоя и наистина ти трябва да поемеш цялата отговорност.

Другият лидер, който трябва да води тима в такива мачове, е Веселин Минев. Той има сърце и характер, но първо вече е на години, а и от позицията, която заема на терена, трудно може да контролира събитията.

Още по-лошото е, че с тези две имена списъкът на куражлиите на "Герена", готови да влязат в битка, се изчерпва. Поне докато Пламен Крумов не се върне към онези времена, в които вдъхна надежда за малко повече мъжество. И това обаче не е достатъчно.

Е как после да се победи тим, в който дори дошлият от някъде си Тончи Кукоч се хвърля като лъв във всяко единоборство и се държи като властелин на дербито. Без да има качества за титуляр дори на Хаити, камо ли на Хърватия.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Няма как да се получи. Както се казва, кажи ми кои са ти лидерите, за дати обясня защо си паднал 6 пъти от този ЦСКА и Тройчо с медицинското.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички