Когато Анчелоти изведе Зинедин Зидан на "Герена" срещу Левски, а Серж Йофу вкара на Ван дер Сар (ВИДЕО)


Когато Анчелоти изведе Зинедин Зидан на "Герена" срещу Левски, а Серж Йофу вкара на Ван дер Сар (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2446 0

Нетолкова отдавна изглеждаше немислимо някой измежду ЦСКА или Левски да не играе в Европа... и буквално невъзможно това да се случи и на двата столични гранда в един и същ сезон. Моментът обаче е такъв - "сините" са аут, а "червените" ще се борят за квалификациите за Лигата на конференциите с бараж.

Излишно е да се описват огромните успехи и на двата тима зад граница, както и колосите на световния футбол, с които са се сблъсквали. Те са твърде много и за тях се е изговорило достатъчно. И все пак в този материал ще напомним един емблематичен мач за Левски.

Когато Карло Анчелоти изведе Зинедин Зидан, Ван дер Сар, Антонио Конте и други на "Герена" срещу Левски

Става въпрос за сблъсъците срещу италианския гранд Ювентус за Купата на УЕФА, когато се срещат във втория кръг. Мачовете са през октомври и ноември 1999 година, като първият сблъсък е на стадион "Георги Аспарухов" в София (можете да видите ВИДЕО от мача по-долу в материала).

ВИЖТЕ ОЩЕ: КАК ЦЯЛА ЕВРОПА ЗАГОВОРИ ЗА ЛЕВСКИ - ПАМЕТНИЯТ "СИН" УСПЕХ С... 19:3 И КОЙ ИГРАЧ ВКАРА 10 ГОЛА (ВИДЕО)

Тогава старши треньор на "бианконерите" е легендарният Карло Анчелоти, а в халфовата линия има щастието да разполага със... Зинедин Зидан. На вратата пък пуска Едвин ван дер Сар, който все пак допуска попадение. Титулярният състав за италианците тогава е:

Едвин ван дер Сар, Паоло Монтеро, Съндей Олисех, Джанлука Песото, Антонио Конте, Джонатан Бириндели, Дарко Ковачевич, Зинедин Зидан, Хуан Еснайдер и Игор Тудор.

За Левски, предвождан от Люпко Петрович, пък излизат: Димитър Иванков, Мартин Станков, Бисер Иванов, Предраг Пажин, Алексей Дионисиев, Джон Ингълс, Александър Александров, Серж Йофу, Георги Иванов, Захари Сираков, Елин Топузаков.

Левски и равенството срещу Ювентус

"Сините" се представят достойно, но все пак губят първата среща с 1:3. Съндей Олисех (23') и Дарко Ковачевич (52') правят резулата 2:0, преди Серж Йофу да намали в 54-тата минута. Ковачевич обаче вкарва още едно попадение в края (90') и дава комфортен аванс на тима си преди реванша.

За мача в Торино Анчелоти прави някои промени и остава на пейката Зидан, Конте и други. Левски остава непобеден в Италия след равенство 1:1. Българският тим дори повежда в резултата чрез Чавдар АТанасов (15'), но отново Дарко Ковачевич наказва Иванков и оформя крайния резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички