Кой кого ще нарани в дербито в Разград? Лудогорец с двама нови срещу Левски, "сините" почти без дилеми


Кой кого ще нарани в дербито в Разград? Лудогорец с двама нови срещу Левски, "сините" почти без дилеми
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1273 0

Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг в дербито на петия кръг в Първа лига.  "Сините" започнаха по безапелационен начин сезона. Сега е време да видим дали нещата може да бъдат толкова добри и при визитата на в Разград.

Загубата с 2:7 след продължения в квалификациите на Шампионска лига срещу Карабах доведе до раздялата с Георги Дерменджиев, който понесе цялата отговорност за провала на шампионите. За предстоящия дуел начело ще е временен екип със Захар Сираков, който посреща трудна ситуация, особено след като предстоят и два мача срещу молдовския шампион Петрокуб за влизане в Лига Европа. Левски изглежда в отлична позиция, за да нарани "орлите", но и те не се очаква да останат без отговор.

На какви състави ще заложат треньорите на Левски и Лудогорец?

Още: Лудогорец - Левски по ТВ: Къде да гледаме дербито в Първа лига?

И в двата състава има някои дилеми, но този път и "сините" имат достатъчно алтернативи, които да ползват от пейката.  В отбрана рокади не се очакват, въпреки че Кристиан Макун вече е напълно готов за игра. В халфовата линия обаче ще има леко разместване. И Марин Петков е гласен за титуляр на мястото на Хасими Фадига. Родният национал се включи много силно срещу Крумовград. Любопитно е дали Станислав Генчев ще заложи отново на Евертон Бала до Александър Колев или ще заложи на Мустафа Сангаре, който се разписа в 3 от 4-те мача.

Захари Сираков със сигурност ще направи промени по титулярния състав спрямо този, който допусна срамно поражение от азербайджанския Карабах във вторник. Под рамката се очаква да се завърне нидерландецът Серджио Падт. А в центъра на защитата шведът Едвин Куртулуш да замени Оливие Вердон.

Сираков има и двама нови играчи на разположение. Това са плеймейкърът Агибу Камара и фланговият нападател Георги Русев. Първият бе привлечен преди около месец, но документални проблеми пречеха на картотеката му. Вчера обаче привлеченият от Олимпиакос 23-годишен офанзивен халф бе уреден в БФС.  Георги Русев пък бе взет на пожар през седмицата заради контузията на Бернард Текпетей. Очаква се двамата да попаднат в групата за сблъсъка с Левски, но е по-вероятно да бъдат използвани като резерви.

Още: Левски - ЦСКА по ТВ ДНЕС: КОГА и КЪДЕ да гледаме НА ЖИВО първото Вечно дерби за сезона?

Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Искан от Левски вкара втори гол за Берое

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - на върха става мазало

Лудогорец плаши Левски с Георги Русев, който вече го е наказвал

Преди Лудогорец - Левски: Дерменджиев коментира Сираков и каза към кого е лоялен

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Славия с още един трансфер към Турция (ОБНОВЯВА СЕ)

Генчев обясни за какво не спира да предупреждава в Левски за Лудогорец, поиска генерално решение за проблем

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички