Легенда на Левски изрази голямо притеснение за новата схема и защо тя може да е опасна


Легенда на Левски изрази голямо притеснение за новата схема и защо тя може да е опасна
Снимка: БГНЕС

3655 0

Легендата на Левски Емил Спасов изрази притенснения относно новата схема, която Станислав Генчев приложи в тима, а именно 3-5-2. Според него тя е доста рискова и играчите трябва много добре да са се сработили, за да я изпълняват.

Притеснения относно новата схема на Левски

"3-5-2 е рискова схема за игра и трябва много добре да са се стиковали играчите. Да има една много добра организация между защитниците. Хубаво е, ако това нещо го постигнат. Левски се опитва и иска да играе атакуващ футбол. За да излизаш с 3-5-2, трябва да имаш изключителни трима централни бранители. В края на краищата всичко е въпрос на организация, тренировки и обучение. Ако съумеят да го постигнат, ще е хубаво. Всичко опира до качествата на играчите. В защита трябва да се подсигуряват добре, за да не се допускат голове, заяви Спасов пред "Мач телеграф".

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: Лудогорец с пореден силен трансфер (ОБНОВЯВА СЕ)

Според него Цунами могъл да се справи като централен защитник, защото е интелигентен футболист. "Иска се много работа на този пост и по-различни качества. Ако е в центъра на защитата, то ще го изгубим по крилото, където той се включваше често и сполучливо. Позиционирането му е на много високо ниво. Спомняме си, че бяха направили много добра двойка по крилото с Уелтън. Тази зона се уплътняваше много добре. Ще е добре да се включат силно новите футболисти. Няма да е лесно, защото някои идват в движение. Отпред Левски има двама нови нападатели. Познаваме качествата на Алекс Колев. Той е един от най-добрите родни нападатели. Около него се проточиха доста преговорите, но в крайна сметка е част от отбора и това е хубаво. Колкото до Сангаре, вижда се, че е много мощен физически. Ще видим на какво е способен".

Още: Новият нападател в Левски - даде силна заявка и показа голяма мотивация за новия сезон

Наско Сираков привикал играч на Левски - заплашил го с познат жесток метод

Даниел Боримиров с голямо обещание - още една финансова тежест "пада" от Левски

Дарко Тасевски: Преди беше удоволствие, тръгваш пеша за Левски, а сега не можеш да предложиш пари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички