Легенда на Левски с 8 трофея със "сините" и с 1 трофей с ЦСКА: Стабилни сме заради Мъри


Легенда на Левски с 8 трофея със "сините" и с 1 трофей с ЦСКА: Стабилни сме заради Мъри
Снимка: levski.bg

568 0

Станислав Ангелов, който е същинска легенда на Левски със своите над 260 мача за "сините" и спечелените 8 трофея с тях (3 пъти шампион, 5 пъти Купата и 1 път Суперкупата), направи интересен коментар.

Според него чисто футболно Левски е стабилен благодарение на бившия си треньор Станимир Стоилов. Освен това той коментира и новата роля на Мило Борисов.

Пелето вярва, че Мъри е с основна роля за стабилния футбол в Левски

"Отдавна трябваше да се случи това нещо. Мило Борисов доста активно като структура участва в дейността на клуба. Вижда се, че клубът доста добре се менажира в последно време. Това говори за добър бизнес нюх. В тази насока доста по-рано трябваше да предприеме тази стъпка. Смятам, че това Общо събрание премина по-кротко, без излишен шум. Двете позиции - тази на управляващите, и тази на феновете си останаха същите. Нямаше напрежение, което да повлияе на отбора. За мен отборът е най-важната единица в клуба, която, ако не се представя добре, всичко останало е без значение. Мен ме радва, че Общото събрание мина по-кротко от обикновено.

Това, че Левски не игра в Европа тази година, ни даде възможност да се подготвим по-добре за първенството. Ние започнахме така добре първенството, защото не играхме в Европа. Спокойствието, което имаме като клуб, до голяма степен е, че не играем в Европа. Има хора, които решават къде да отидат финансите. За съжаление, преди, когато сме имали такива финанси, не бяха похарчени далновидно. Сега нямахме голям избор какво да правим - трябваше да стабилизираме клуба и да платим задълженията. Футболно клубът се стабилизира до голяма степен и на г-н Стоилов. С неговото пристигане феновете се мобилизираха, събраха доста пари. Той направи доста добри покупки, които все още се продават и реализират. Виждам, че и сега са взети нелоши момчета. Нивото и критерият са вдигнати. Надявам се възходящата линия да продължи.

Темата с юношите ми е доста болна. Шансът се извоюва. Ако децата работят добре и си заслужат място сред първите, ще успеят да се реализират. Стоилов видя потенциал в този вратар. Имаше много различни мнения за него сред нашите привърженици. Някои му се радваха, някои не, други не искаха да го виждат. Ако искаме да градим юноши е едно, ако искаме да правим отбор, съвсем друго. Ако искаме едновременно да се развиват тези неща, си има трети модел на работа. Мъри Стоилов горе-долу в тази посока се беше насочил. Както и в първия престой, не успя много да му се получи този преход. След четвъртфинала в Лига Европа и Шампионска лига, юношите, които бяха качени в първия отбор, не успяха да се наложат така, както той, а и ние смятахме, че имат възможност. Това е труден и тежък процес. Работата с юношата си е академично-научна дейност" - сподели той пред "Гонг".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички