"Левски" излезе на плюс с шестцифрена сума от юбилея


"Левски" излезе на плюс с шестцифрена сума от юбилея

5108 0

Днес на специална среща между Тръст "Синя България", forum.levski.com и НКП беше направен одит на средствата, използвани за осъществяването на 100-годишния юбилей на "Левски".

Както е известно, през цялата година бяха организирани различни събития, като пикът беше на 23-и май, когато "сините" направиха 3:3 срещу Лацио, а минути по-късно феновете на стадион "Васил Левски" посрещнаха заедно 100-тния рожден ден на клуба.

Резултатът от одита е показал, че "Левски" е на печалба от близо 200 хиляди лева, а в същото време "липсват" около 1800 лева от събраните средства.

Ето и официалната информация, поместена на сайта на Тръст "Синя България":

Днес, 20 януари 2015 г., по настояване на Тръст „Синя България”, Национален клуб на привържениците на Левски и forum.levski.com, които са трите най-големи дарители за честването на стогодишнината на Левски София, се състоя вътрешен одит за дейността на Фондация „Фонд 100 години Левски”.

На него присъстваха Константин Папазов (председател на Фондацията), Ина Йорданова (председател на Фондацията), Христо Василев (представител на Фондацията), Васил Колев (председател на тръста), Любен Цонков (член на УС на тръста), Димитър Костадинов (член на УС на тръста), Владимир Владимиров (председател на НКП), Любомир Костадинов (председател на НС на НКП) и Антони Джамбазов (представител на форума).

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В продължение на 4 часа бяха прегледани всички документи, свързани с приходите и разходите на Фондацията, включително честването на 23 май 2014 г., „Синя Коледа” и производството и продажбата на юбилейни артикули.

Бяха установени:
1. Неустановени разходи (липси) в размер на 1779.80 лв.
2. Неотчетени билети за мача Левски – Лацио в размер на 204 лв.

Същевременно беше установено, че пряката печалба на ПФК Левски от дейността на Фондацията около стогодишния юбилей достига почти до 200 000 лева, в това число дарения за юношеската школа на клуба, продажба на колекция от фен артикули, брандиране на клубния автобус, футболни пособия и др.

Почти 40 000 лева са изразходвани в благотворителни каузи, свързани с левскарската общност като организиране на юбилейни детски турнири в цялата страна и подпомагане на лечението на привърженици на клуба.

Счетоводният баланс на Фондацията ще бъде приет и публикуван съобразно изискванията на закона.

Тръст „Синя България
Национален клуб на привържениците на Левски
forum.levski.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички