Левски подчини "абоната" си Локомотив Пловдив, но не с разгром, а с прагматичен футбол (ВИДЕО)


Левски подчини "абоната" си Локомотив Пловдив, но не с разгром, а с прагматичен футбол (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

4919 0

Левски продължава да бъде най-горещия отбор в Първа лига, след като постигна трети пореден успех от три мача в Първа лига. "Сините" се наложиха с 2:0 като гост на Локомотив Пловдив на "Лаута". В герои за гостите се превърнаха Асими Фадига с третото си попадение от началото на кампанията у нас, а с втория си гол през сезона Мустафа Сангаре сложи точка на спора.

Първият гол в мача падна в деветата минута. Левски организира нападение и подаване на Джавад Ел Джемили намери Асими Фадига, който запази спокойствие и отбеляза. В 85' пък Мустафа Сангаре получи пас от Цунами, проби по фланга и матира Мартин Луков в ситуация 1:1 за да сложи точка на спора и оформи крайното 2:0 на "Лаута".

Интересното е, че Левски продължава да се наслаждава на мачовете си срещу Локомотив Пловдив. "Сините" вече имат 89 победи над този съперник - най-много, срещу който и да е отбор в българския елит. Любослав Пенев пък ще трябва да почака за първата си победа като наставник на "железничарите" срещу Левски. Той е правил всичко това с тимовете на ЦСКА, Литекс, Царско село, ЦСКА 1948 и Хебър.

С победата "сините" продължават да са първи в родния елит. Левски е с актив от 9 точки на върха и голова разлика 12:1. Локомотив Пловдив пък продължава да е трети с 4 пункта на сметката си. 

Столичани ще мерят сили с Крумовград в следващия кръг, а момчетата на Любослав Пенев гостуват на Берое. 

РАЗВОЙ НА ЛОКО ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите пет минути се стигна по една опасна атака пред двете врати. Първо Фадига пробва да стреля от дистанция, но Луков се справи. След това Нтело успя да пробие след дълго подаване, но бе спрян. С втория си опит, но от по-близка дистанция, Фадига успя да открие. Той бе изведен от Ел Джемили и последва стрелба покрай Луков за 1:0!

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Локомотив Пловдив уцели гредата в 15-ата минута. Ефе Али стреля от дистанция, топката се удари в страничния стълб, върна се в наказателното поле, но Димитър Илиев не успя да се възползва от ситуацията. Левски не успя да поведе с 2:0 в 23-ата минута Джавад Ел Джемили изведе Евертон Бала в страхотна позиция сам срещу вратаря, стреля от над 10 метра, но Мартин Луков изби. След ъгловия удар Кристиян Димитров стреля с глава, но Луков отново се справи. Последва още един ъглов удар. След него Келиан Ван Деер Кап стреля с глава, но топката срещна гредата.

В 41-ата минута гостите имаха възможност да отбележат втори гол. Евертон Бала изпълни пряк свободен удар, мно Мартин Луков изби в корнер. Минута по-късно Димитър Илиев стреля от дистанция, но не затрудни Пламен Андреев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Мичи Нтело получи страхотен пас в наказателното поле и стреля, но стражът на "сините" - Пламен Андреев, се бе позиционирал добре и отрази. Впоследствие обаче стана ясно, че е имало засада при нападението на домакините. Левски отговори с удар на Карлос Охене извън наказателното поле, но право в ръцете на Мартин Луков.

Мичи Нтело имаше нов шанс да отбележи в 73-ата минута. Той бе изведен отново сам срещу Пламен Андреев, но стреля неточно. В крайна сметка, пак имаше сигнал за засада срещу деветката на пловдивчани.

Влезлият като резерва Мустафа Сангаре можеше да сложи точка на спора в 79'. Таранът се откъсна от Паскалев с няколко крачки и се озова сам срещу Луков, нападателят обаче се поколеба и отправи доста неточен удар. Нападателят се поправи само няколко минути по-късно (86'), след като сам си създаде пространство, проби по фланга и матира Луков за 2:0.

Стартови състави 

Локо Пловдив: Луков, Лясков, Сегура, Паскалев, Камдем, Иванов, Ефе Али, Илиев, Пенев, Лами, Нтело

Левски: Андреев, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Ел Джемили, Евертон Бала, Алдаир, Димитров, Фадига

*Пламен Андреев отново е титуляр въпреки наличието на Маркович в групата

Преди мача

Любослав Пенев има 17 двубоя като треньор срещу Левски, а рекордът му е 7 победи, 7 загуби и 3 ремита. 

Преди по-малко от седмица Локомотив Пловдив направи 2:2 при визитата на Ботев Пловдив. Левски разполага с две победи при последните си 5 гостувания на "Лаута". Последната среща завърши в тяхна полза - 2:1.

По-рано през сезона Левски победи Локомотив София с 6:1, а Ботев Враца с 4:0. Днес на разположение за Станислав Генчев са Пламен Андреев, Матей Маркович, Патрик-Габриел Галчев, Алдаир, Кристиан Димитров, Борислав Рупанов, Келиан Ван Дер Каап, Майкон, Дейвид Михалев, Вендерсон Цунами, Клемент Икенна, Карлос Охене, Патрик Мислович, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев, Мустафа Сангаре, Преслав Бачев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички