Левски се разплаща с Меси и Бру


Левски се разплаща с Меси и Бру
Снимка: football24.bg

1898 0

Левски е на път да изчисти задълженията си към част от бившите си футболисти, пише "Тема спорт". "Сините” са направили първа крачка към обезпечаване на дълговете към Кевин Бру и Радослав Димитров. Двамата имат да прибират около 70 хиляди лева, французинът трябва да вземе близо 64 хиляди лева (32 хил. евро), а бившият бранител на Славия - 6 хиляди лева. Наскоро от „Герена" са превели един транш по сметките на играчите.

Ако клубът не се разплати към Бру и Димитров до 30 септември, може да получи санкция от УЕФА. Няколко дни след крайния срок столичани са се свързали с играчите. Както е известно, през лятото Левски бе глобен от централата с 200 хиляди евро за нарушаване на финансовия феърплей. Освен това клубът е и под мониторинг и това го поставя в много сложна ситуация, в случай че не спазва подписаните договори.

"Имаме частично плащане и уверение от страна на Левски, че в сроковете, за които сме се разбрали, ще изчистят цялата сума към Бру и Радослав Димитров. До края на този месец трябва да бъде преведен още един транш, след което през ноември трябва да се получи още един. Сумата, платена на този етап от клуба, не е голяма, но е знак за добро желание за изпълнение на изплащане на дължимите суми. Проявяваме разбиране. Говорил съм с футболистите и те са готови да изчакат. Те са търпеливи и искат да се разберат с Левски. В момента сме оставили клуба да събира пари, за да може да се издължи напълно. Нямаме толкова сериозен проблем с тях. Всичко вече е коректно", обясни адвокатът на двамата Радостин Василев.

От УЕФА стриктно следят дали Левски харчи повече от това, което изкарва. Затова "сините" рискуват много, ако си позволят да не спазват сключените споразумения с футболисти, с които са се разделили, а в същото време да привличат други играчи. Санкцията, която може да бъде наложена на клуба при неизпълнение на договорите, е изваждане от евротурнирите за една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички