"Левски" ще играе с Юргорден на "Васил Левски"


"Левски" ще играе с Юргорден на "Васил Левски"

1345 0

Двубоят между "Левски" и шведския Юргорден ще се проведе на 10 октомври на стадион "Васил Левски". Това беше обявено днес на официална пресконференция на НКП и Тръст "Синя България".

С приятелския мач "Левски" ще отбележи 50-годишнината от дебюта си в европейските клубни турнири.

„Искаме „Васил Левски”, предстои да уговорим стадиона, знаете, че следващата седмица има национален отбор, трябва да го съобразим като дни. Часът (16 ч) е свързан с желанието ни да има чужди телевизии и по-специално шведски телевизии, които да увеличат приходите, които ще съумеем да реализираме.”, заяви председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев.

За разлика от двубоя с Лацио обаче, Юргорден не иска хонорар, за да играе със "сините". „През 1965 г. първият ни сблъсък е именно срещу този съперник. Имаме огромен късмет от този исторически факт.", заяви Колев и добави: "Аз съм приятно изненадан от начина, по който протекоха преговорите. Само заради това, че е събитието е инициирано от феновете на Левски, не искат хонорар. На Лацио платихме 150 000 евро. Така че имаме доста голяма финансова преднина. Готови са не с чартър да летят, а с редовни полети, тъй като разликата в цената е голяма. Дори биха предпочели парите, които ще бъдат акумулирани, да отидат в инфраструктурни проекти, за които ще стане ясно по-късно."

Константин Баждеков обеща, че ръководството също ще помага за организацията на "синия" празник. "Клубът се явява партньор в реализирането на това събитие. Основната движеща сила за това мероприятие са феновете ни. Ще съдействаме по всички организационни въпроси - охрана, разпространение на билети, наемане на националния стадион. Всичко, което имат нужда нашите привърженици, ще го направим. Насреща сме и държим тясна връзка и контакти", сподели Баждеков.

От "Левски" планират много изненади за своите фенове, свързани с мача. Най-голямата от тях е фланелка, изработена специално за срещата. "Тази фланелка е натоварена с много историческа стойност. Тя е една от най-митичните фланелки на Левски, с която са играли много големи футболисти и фланелка, която е мечтата от няколко поколения деца. Тя ще бъде произведена в ограничен тираж", сподели председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Сините" се надяват отново да напълнят "Васил Левски" подобно на мача с Лацио. "Даваме си сметка, че този мач не носи такъв заряд, както през миналата година на 23 май. Все пак се надяваме да напълним подобаващо стадион "Васил Левски". Ако успеем да съберем толкова хора, колкото срещу Лацио, ще бъде прекрасно", заяви Хиндлиян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички