Левски ще прави опит да запази 23-годишна серия срещу тима на Хебър


Левски ще прави опит да запази 23-годишна серия срещу тима на Хебър
Снимка: Levski.bg

2789 0

Отборът на Левски се завръща обратно в Първа лига след двуседмична пауза заради Лигата на конференциите. "Сините" ще посрещнат Хебър в мач от осмия кръг на родния шампионат на "Герена" и ще се опитат да защитят дългогодишна серия конкретно срещу пазраджиклии.

23-годишната серия на Левски

Родният гранд не е допускал попадение от тима на Хебър от далечната 2000 година насам. Тогава двата отбора се изправят един срещу друг и "сините" печелят с 4:1. Интересното е, че в следващите 3 двубоя между двата състава във футболния елит на България "сините" не допускат нито едно попадение.

  • 31.03.2001 Хебър - Левски 0:1
  • 20.08.2022 Левски - Хебър 4:0
  • 05.03.2023 Хебър - Левски 2:0

Двата съперника имат и една приятелска среща, която се изиграва през лятото на 2018-а година, а тогава отново Хебър пропуска да порази "синята" врата, като Левски се налага над пазараджиклии с 4:0.

Може ли Хебър да счупи каръка?

Безспорно момчетата на Любослав Пенев имат нужния талант в състава си да отбележат попадение във вратата на Пламен Андреев днес. За да се доберат до "синия" страж обаче, пазараджиклии първо трябва да преминат през стабилната отбрана на софиянци, която до момента е допуснала само 5 попадения в родния шампионат.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЦСКА пожела основен играч в отбора на Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички