"Левски" в напреднали преговори с португалско крило


"Левски" в напреднали преговори с португалско крило

1265 0

"Левски" иска да привлече португалското крило Карлос Мигел Таварес Оливейра - Карлитос, съобщава "Тема Спорт".

Футболистът е собственост на кипърския първодивизионен Докса. 22-годишният играч прави много добър сезон до момента - в 13 шампионатни двубоя е отбелязал 6 гола.

Карлитос е силно желан от Анортозис, но медиите на Острова на Афродита твърдят, че шансовете той да премине в този клуб са минимални. Причината е, че Докса има оферта от Левски за правата му, а преговорите са в напреднала фаза.

Ако искат да го имат в редиците си обаче, "сините“ трябва да му подсигурят заплата в размер на около 10 000 евро.

Треньорът Стойчо Стоев настоява тимът да бъде подсилен с трима футболисти в предни позиции, като задължително с таран и флангови играч.

Карлитос се вписва отлично в изискванията на Левски - млад е и освен че играе по крилото, бележи и голове.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Карлос Мигел Таварес Оливейра е роден на 9 март 1993 година, висок е 167 сантиметра. Той започва да тренира в Tope, но веднага привлича погледите на скаутите на Бенфика и от 2003 до 2007 година е част от гранда от Лисабон. След това преминава в Ещорил. През сезон 2012/13 играе в аматъорския Синтрензе - в 30 мача е точен седем пъти. Това му осигурява трансфер в кипърския Докса, където прави добра дебютна кампания. В 31 шампионатни двубоя той вкарва два пъти. След това е забелязан от бившия тим на националния селекционер Ивайло Петев - АЕЛ Лимасол. В този отбор Карлитос записва 19 срещи, съотборник е с миналия през „Герена“ полски таран Лукаш Гикиевич.

В началото на тази кампания Докса си го връща. Нисичкото крило пък изиграва най-добрите си мачове и се превръща във водещ реализатор на отбора.

За да подсили състава и да го направи по-конкурентоспособен на Лудогорец в спора за шампионската титла, ръководството на Левски може да отдели около 1 милион лева за зимна селекция. Средствата вече бяха гласувани от Управителния съвет. Парите за нови може да бъдат покрити от евентуална продажба на 18-годишния Божидар Краев, към който има интерес от Англия.

Приоритет на Левски е взимането на нападатели. От родната „А“ група в полезрението на тима от „Герена" са трима играчи - централният защитник на Монтана и юноша на „сините“ Асен Георгиев, десният бек на Берое и националния отбор Атанас Зехиров, както и нападателят на Черно море Матиас Курьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички