Левски вкара 5 на Локо за самочувствие


Левски вкара 5 на Локо за самочувствие
Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

2246 0

Левски срази Локомотив (Пловдив) с 5:0 в мач от втората шестица на "А" група.

На полупразният ст. "Георги Аспарухов" "сините" бяха категорично по-добрият отбор и беше въпрос на време да вкарат. В 18-ата мин. Либан Абди подаде към Антонио Аниете, който излезе сам срещу Теодор Скорчев и вратарят на Локомотив го фаулира в наказателното поле. Съдията Стефан Апостолов посочи бялата точка и показа жълт картон на Скорчев. Валери Домовчийски реализира отсъдената дузпа.

В 33-ата мин. Абди центрира отляво и Домовчийски се размина с топката на голлинията. Левски пропусна да затвори мача още в края на първото полувреме. Уникален пропуск направи Адби. Заедно с Прохазка двамата излязоха сами срещу вратаря, Либан получи топката на празна врата, но не я уцели.

През второто полувреме превъзходството на Левски стана още по осезаемо. В 49- мин. Владимир Гаджев пусна перфектен пас към Веселин Минев, който навлезе в наказателното поле на Локомотив и подаде успоредно на голлинията към Роман Прохазка, който вкара на празна врата.

Малко след това Прохазка намери с добър пас Аниете, който се измъкна от Александър Горанов и изпрати топката покрай Теодор Скорчев за 3:0.

В 58-ата мин Роман Прохазка подаде към Аниете, който премина през двама играчи на Локомотив и изпрати топката във вратата на Теодор Скорчев.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Левски можеше да се откъсне с още по-голям резултат. Абди обаче профука дузпа.

В крайна сметка Аниете записа хеттрик. Испанецът вкара последния си гол 3 мин преди края на редовното време.

Състави

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Александров, Стойчев, Белаид, Минев, Гаджев, Прохазка, Бедоя, Аниете, Абди, Домовчийски

ЛОКО ПД: Скорчев, Илиев, Сечков, Сандански, Димитров, Вълчев, Бурабия, Карагерен, Кики, Ласиман, Камбуров

Преди двубоя

На "Герена" ежедневието минава с мисъл към най-важният мач за тима през сезона - реваншът с Лудогорец за купата на България на 29 април.

"Сините" обаче нямат право на грешка срещу Локомотив, ако искат да задържат "първото" място във втората шестица. Техният аванс пред следващия ги Черно море е само 1 т.

Гостите от Провдив взеха глътка въздух, след като спечели с 4:0 прекия двубой за оцеляване с Марек. Днешният провал на дупчиначи - 0:1 в Хасково ще накарат "смърфовете" да играят още по-освободено. Разликата с опасната зона е 6 т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички