"Левски" води с 9:3 на Черно море за Купата


"Левски" води с 9:3 на Черно море за Купата

1217 0

"Левски" и Черно море ще се изправят един срещу друг за 13-и път в мач за Куепата. В досегашните срещи балансът убедително е в полза на "сините", които имат 9 победи срещу 3 за "моряците". Головата разлика е 30:11 за тима с наставник Стойчо Стоев.

Любопитното е, че за втори път двата тима, ще играят мач от турнира в Бургас. предишният път е на 5 юли 1967 г. и завършва 4:0 за "Левски".

В първите 8 двубоя "синият" тим е безапелационен, постигайки 8 поредни победи, като в половината от тях вкарва по 4 гола.

В началото на 21 век на два пъти съперниците играят в директен спор във Варна и Черно море записва 2 успеха. Особено драматичен е мачът, игран на 22 март 2006 г. През първото полувреме "морето" е убедителен и набързо повежда с 2:0, но след почивката ролите се разменят и редовните 90 минути завършат при равен резултат. В продълженията капитанът на Черно море Веселин Вачев бележи с глава след пас на Янко Костурков. С това попадение Вачев донася първата победа на Черно море над Левски за купата.

3 години по-късно жребият отново противопоставя двата тима в директен спор във Варна. Този път "моряците" са още по-убедителни и с 4:1 отстраняват столичани. За това много им помага мароканският защитник на "сините" Юсеф Рабех с глупаво изкарания си червен картон още в 14-ата минута.

Сега двата отбора за първи път ще играят един срещу друг във финален двубой.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички