"Manchester Evening News": Краев е дете чудо, "ESPN": Има защо да хвалят този обещаващ тийнейджър


"Manchester Evening News": Краев е дете чудо, "ESPN": Има защо да хвалят този обещаващ тийнейджър
Снимка: Иван Йочев

1993 0

Две много авторитетни медии дадоха крила на таланта на "Левски" Божидар Краев, който изкара проби последователно в Ювентус и в Манчестър Сити. Два европейски гранда, които станаха шампиони на страните си през изминалия сезон. Става дума за "Manchester Evening News" и "ESPN", които поместиха обширни материали в електронните си издания, посветени на приключението (засега) на врачанина.

ЕТО КАКВО ВИДЯ КРАЕВ И ПАК ОСТАНА НА ЗЕМЯТА

"Manchester Evening News" просто разказва историята на Краев, като акцентира върху пробите, които е изкарал в Сити. Интересно е обаче, че в заглавието си изданието нарича младия българин "българското дете чудо". От английската медия са приятно изненадани от заявката на 17-годишния играч да остане без съжаление в "Левски", в случай че не бъде привлечен в някой от двата гранда.

Повече повод за гордост с нашето момче дава "ESPN", чийто журналист Ник Дорингтън го "вписва" в скаутското си тефтерче. Изданието отбелязва, че Краев е в полезрението на редица европейски грандове, само 6 месеца след като се появи в първия отбор. "Хеттрикът му срещу Спартак Варна бе това, което привлече вниманието към него", отбелязват колегите и хвалят Божидар за третия и четвъртия гол, които отбеляза в този мач.

"Ограничените кадри от Краев поне частично потвърждават похвалите, с които го засипват Христо Стоичков и Спас Джевизов, отбелязват от "ESPN". - Те показват играч, който е технически издържан, умело използва и двата си крака, а осведомеността му за позиционирането на играчите около него показва, че е по-зрял от повечето футболисти на неговата възраст. Той не изглежда не на място в играта на зрелите футболисти".

Американците са впечатлени от това, че Краев не се е главозамаял от поканите на "бианконерите" и "гражданите" и не само е заявил, че няма против да остане на "Герена", но и е подписал 3-гиодишен договор със "сините", за да не ги остави с празни ръце при евентуален свой трансфер зад граница.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Всичко това звучи много обещаващо. Но не трябва да забравяме, че говорим за един играч, който все още е само на 17 и има по-малко от 15 мача в елита на страната си. Освен това единствените му досега отбелязани голове са срещу нестабилен втородивизионен тим. Но ако Сити или Ювентус затвърдят своя интерес към Краев, след като го видяха отблизо, ще се предполага, че те виждат потенциал в младия българин. Тези, които са работили с него, са уверени, че той е предопределен за големи неща, но истината е, че няма гаранции на неговата възраст", отбелязва ESPN" и завършва: "Само времето ще покаже дали този обещаващ тийнейджър ще се развие като играч, който е в състояние да се изявява на по-големите сцени на континента".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички