Машината "Левски" на Станислав Генчев продължава да гази: Евертон, Фадига и Ел Джемили донесоха успеха над Ботев Вр (ВИДЕО)


Машината "Левски" на Станислав Генчев продължава да гази: Евертон, Фадига и Ел Джемили донесоха успеха над Ботев Вр (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4721 0

Левски постигна поредна разгромна победа с 4:0 над Ботев Враца в мач от втория кръг на родната Първа лига. Възпитаниците на Станислав Генчев изиграха втори пореден много силен мач и зарадваха своите фенове в първия си домакински мач на "Герена" този сезон.

В герои за "сините" се превърнаха тримата голмайстори днес. Резултатът бе открит от Евертон Бала, с две попадения се отчете резервата Асими Фадига, а още един гол добави и Джевад Ел Джемили, като последният вече има 3 попадения на сметката си от началото на кампанията.

Левски безспорно е най-горещият отбор в елита в момента. "Сините" могат да се похвалят с 10 гола в два мача и само един допуснат. Мнозина вярват, че офанзивният стил на Станислав Генчев пасна на футболистите на столичани.

За Левски предстои гостуване на Локомотив Пловдив, след което ще приеме Крумовград. За Ботев Враца пък следва домакинство на Берое.

Развой на Левски - Ботев Враца

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна спокойно с натиск на Левски, но първата голова ситуация се разигра пред вратата на Пламен Андреев. В 11-ата минута Даниел Генов бе изведен вдясно от вратата и центрира меко към Браян Переа, който с глава прати мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада на Генов.

След 15-ата минута се стигна до две спирания на играта, тъй като играчи на двата тима се нуждаеха от медицинска намеса, но успяха да продължат мача на "Герена". В 28' се стигна до перфектния шанс за гол на "сините". Джавад Ел Джемили навлезе в половината на врачани и изведе Алекс Колев. Деветката на домакините стреля, но ударът му бе спасен от Рубио. От последвалия корнер не се стигна до нищо.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Сините" поведоха в самия край на първото полувреме и натискът през тази част се увенча с успеха за тима на Генчев. Евертон Бала овладя вляво и влезе навътре, след което отправи силен удар към врачанската врата. След рикошет обаче ударът стана неспасяем за Бариос и столичани дръпнаха напред в резултата - 1:0. 3 минути по късно (в 44') "сините" имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на противников футболист, но такава не бе отсъдена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира спокойно. "Сините" търсеха гола, но не успяваха да пробият защитата на гостите. В 58-ата минута пък страстите взеха връх, когато Майкон влезе много неспортсменски в краката на Кондраков и двамата се сдърпаха. Главният арбитър взе соломоновско решение и показа жълт картон и на двамата играчи.

В 63-ата минута се стигна до отличен шанс за "сините". Резервата Мустафа Сангаре проби по фланга и с отлично центриране намери Алекс Колев. Деветката отигра чудесно с глава, но Рубио отново спаси. Минутка по-късно пък Майкон се пробва от далечно разстояние, но стреля неточно.

"Сините" вкараха втори гол в срещата в 66', а герой беше резервата Асими Фадига. Джавад Ел Джемили се впусна отляво и центрира към Мустафа Сангаре. Той беше надигран във въздуха от Меси Биатумусока и той изби назад, само че намери Асими Фадига, който шутира изключително прецизно и силно и не остави шансове на Бариос - 2:0.

В 79-ата минута Джавад Ел Джемили центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Топката бе изчистена и стигна до Бубакар Траоре, който опита да подаде с пета към свой съотборник, но Джемили пресече подаването, нахлу в наказателното поле и с прецизен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 3:0! Асими Фадига пък подпечата успеха на "сините" с четвърти гол. С прецизен удар от дъгата на наказателното поле в 90-ата минута.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Ел Джемили, Евертон, Алдаир, Димитров, Петков

Ботев Враца: Рубио, Кондраков, Ивайлов, Георгиев, Траоре, Генов, Варгас, Ачков, Цонков, Меси, Бачев

Очаквайте стартовите състави около 20:15 часа!

Преди Левски - Ботев Враца

Левски започна удрано новата кампания, след като победи с разгромното 6:1 Локомотив София като гост на стадиона в квартал "Надежда". Добрата новина за "сините" фенове бе, че новите попълнение Алекс Колев, Алдаир Невеш и Мустафа Сангаре се разписаха за столичани.

От другата страна, Ботев Враца, не тръгна по желания начин. Момчетата на Тодор Янчев направиха всичко по силите си срещу Ботев Пловдив в първия кръг, но трябваше да приключат срещата с разочарование, губейки с 1:3 у дома.

Към момента "сините" са първи с актив от 3 точки и най-добра голова разлика. Ботев Враца е на 14-ото място с 0 пункта на сметката си. През изминалия сезон двата тима се срещнаха на два пъти. Левски бе победител и в двете срещи, и то с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички