Милионни дългове спъват лиценза на Левски


Милионни дългове спъват лиценза на Левски

1562 0

 

1 700 000 лв дължи Левски към края на 2014-а и това може да коства лиценза на клуба за следващия сезон. Такива опасения изрази председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев след двудневното заседание на УС. По думите му борчът трябда бъде погасен до 20 март.

За първите 6 месеца на 2015 г. са нужни 4 400 000 лева за нормалното функциониране на тима.

 
 

"До 20 март трябва да съумеем да погасим тази сума“, обяви Иво Тонев.

Левски води разговори и с потенциални нови спонсори.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Относно първия отбор, трябва да благодарим и поздравим Георги Иванов и Стойчо Стоев, които се правят с тези рамки, които сме им задали, съумяват да се вместят в тези финансови параметри. Ние като УС само можем да бъдем доволни от тяхната работа до момента“, каза Тонев.

Колкото до плановете за разсрочване и погасяване на задълженията, се водят разговори с всички кредитори. 

"С някои от тях предоговарянето ще бъде трудно или почти невъзможно, тъй като някои от сумите са разсрочвани вече по 1-2 пъти. Ще се опитаме да направим каквото можем. Безспорно източниците ни на приходи са няколко, имаме заложени приходи, налични договори, по които има постъпления. Преговорите с новите спонсори, които водим в момента. Това са пътищата, плюс някои много важни и добри идеи, които са от тръст Синя България и Националния фенклуб на привържениците. Тази сума е доста сериозна и истината трябва да си я казваме е, че Левски е в изключително затруднено финансово състояние“, признава председателят на УС.

Той е оптимист, че клубът ще се измъкне от положението, най-вече заради учредяването на бизнес клуб "Левски".

Тонев смята, че изискванията за лиценз за А група са завишени, а целта е тимът да получи лиценз за Европа. "Вземем ли лиценз за Европа, ще имаме и за А група", коментира още Тонев.

По думите му Сектор "А" на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде завършен през лятото и вероятно ще влезе в експлоатация през следващия сезон.

Постигнати са договорки с фирмите-изпълнители, задълженията по строителството да бъдат изплатени с постъпващите при пускането му в експлоатация средства.

Цените на билетите за домакинските мачове на Левски през пролетния полусезон ще бъдат леко завишени, разкри финансовият директор на "сините" Константин Баждеков на днешната пресконференция на УС, предаде репортер на БГНЕС.

Ръководството на клуба се надява да успее да увеличи приходите си от пропуски през пролетта и по този начин да подпомогне сериозно затрудненото финансово състояние на клуба.

На 4 февруари пускат в продажба абонаментните карти за полусезона. Цената за Сектор В е 96 лева, а за Сектор Б – 60.

Остава намалението от 50 процента за ученици и пенсионери.

За всички домакински мачове цените на билетите за Сектор В ще бъдат 15 лева, за Сектор Б – 10 лева.

Изключение прави мачът с ЦСКА, където имаме подписано споразумение за цените.

Стана ясно още, че бизнесменът Илия Козарев е предложен за член на Управителния съвет на Левски.

За момента в УС влизат Тонев, Константин Баждеков, Владимир Владимиров и Васил Колев, като в пълната си форма съветът трябва да бъде от 7 човека.

Козарев ще бъде участник още на следващото събрание на УС, а останалите членове ще бъдат попълнение до края на февруари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички