Най-голямата победа за Левски в Първа лига: Със Станимир Стоилов начело и гавра с 10:0


Най-голямата победа за Левски в Първа лига: Със Станимир Стоилов начело и гавра с 10:0

730 0

Левски се надява през този сезон да прекрати хегемонията на Лудогорец и за първи път от сезон 2008/09 насам да завърши първа в България. Предпоследният случай, в който "сините" бяха шампиони - 2006/07, пък се стига и до рекордна победа.

Най-разгромната победа в историята на Левски в Първа лига

През месец март на 2007 година столичани записват най-разгромната победа в историята си в българското първенство. Тя е с епичното 10:0 над Черноморец Бургас (София), а старши треньор на тима е Станимир Стоилов.

Още: Легионер от Левски изненада: Феновете се държат по-специално заради националността ми

Интересното е, че през същия сезон Мъри и Левски постигат и две разгромни победи над Марек Дупница с по 8:0. Във въпросния сблъсък с Черноморец пък стартовият състав на "сините" е следният:

Николай Михайлов, Игор Томашич, Елин Топузаков, Лусио Вагнер, Станислав Ангелов, Георги Сармов, Седрик Бардон, Мирослав Иванов, Христо Йовов, Димитър Телкийски, Валери Домовчийски. Като резерви пък се появяват Николай Димитров (56'), Милан Коприваров (62') и Емил Ангелов (62').

Валери Домовчийски блести с хеттрик, Милан Коприваров се отличава с две попадения, а с по един гол се отчитат Мирослав Иванов, Георги Сърмов, Димитър Телкийски, Лусио Вагнер и Николай Димитров.

Тогава пада дебютното попадение на Георги Сърмов за Левски, а освен това Лусио Вагнер се разписва за първи път за "сините" в първенството ни.

Още: "Мрежа от детайли": Класиране в Първа лига - ЦСКА е 2-ри, а Левски е 3-ти - с една точка повече

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички