"Няма нещо, което да не ми харесва": Ел Джемили е влюбен в Левски - ключов тактически ход го "спечелил"


"Няма нещо, което да не ми харесва": Ел Джемили е влюбен в Левски - ключов тактически ход го "спечелил"
Снимка: Levski.bg

12831 0

Джавад Ел Джемили определено е един от футболистите, които блестят най-ярко за Левски след идването на Николай Костов като старши треньор. Той дойде в клуба в началото на годината, но преди това не получаваше особено шансове от Станимир Стоилов. Сега вече признава, че се е адаптирал както в клуба, така и в страната.

"Пристигнах през февруари. От онзи момент досега имах няколко различни треньори, които имаха различни идеи, прилагащи различни системи на игра. Не беше лесно, но мисля, че се адаптирах към страната и отбора.

Роден съм в Побленоу, квартал на Барселона. Родителите ми са емигранти от Мароко, но с много работа са осигурили нормален живот за мен и брат ми. Минали сме през немалко тежки периоди - като всяко семейство. Учил съм се от мнозина, но идол е брат ми, той е бивш футболист" - започва Ел Джемили в интервю за БНТ.

Той разказа накратко кариерата си преди "сините", като впоследствие говори и за Левски. Ел Джемили призна, че няма нещо, което да не му харесва в клуба. Не крие задоволството си от факта, че са го поставили точно на позицията, на която обича да играе.

"Започнах да играя в квартала. Играл съм и много футзал. Футболът ме влече от малък и искам да тренирам. Впоследствие станах и професионален футболист, благодарение на Господ, сега съм тук. Въпреки че не беше лесно напуснах Испания, смятах, че това ще ми помогне. В Кипър бях около година и половина, в началото почти не играех, но след това се смениха треньорите.

Ел Джемили е радостен, че Левски го използва на правилната му позиция

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

След това ме видяха от Левски и ме поканиха да дойда тук. В Левски ме поставиха на точната позиция, обичам да играя като номер 10 и сега имам възможност да го правя. Там се чувствам най-свободен. В клуба се работи професионално. Атмосферата е прекрасна, колегите са много стриктни в задълженията си, тренировките са интензивни, няма нещо, което да не ми харесва в момента" - допълни още той. Във Франция пък се заплеснаха по друг ас на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички