От "Синя България": Нямахме за цел да задържим акциите на Батков


От "Синя България": Нямахме за цел да задържим акциите на Батков

1097 0

Членът на УС на тръст "Синя България" Антони Джамбазов внесе малко яснота около ултиматума, който феновете поставиха на собственика на "Левски" Тодор Батков. Те поискаха адвокатът да им прехвърли всички свои акции безвъзмездно, в противен случай ще напуснат УС на клуба. Не получили желаното, те сториха точно това.

Джамбазов заяви, че с колегите му не са имали за цел да задържат акциите на Батков.

"Тъй като Батков обяви, че подарява акциите на всеки, които желае да дари сума на равна на техния номинал в клуба, обаче такива желаещи не се намериха или просто са доста малко, ние преценихме, че причината може да е в това, че хората нямат доверие на Батков и затова предложихме да прехвърли акциите на тръст "Синя България" и ние да продължим неговата кампания. Ние нямахме за цел да задържим акциите му", обясни Джамбазов пред БНР.

Членът на тръста посочи, че феновете не са доволни от лошото управление на клуба и упрекна Батков за начина, по който финансира отбора - чрез кредит.

"Тодор Батков винаги намира пари, но те се дават като кредит на отбора и стават дължими. Хубаво беше, че УЕФА въведе т.нар. "финансов феърплей" и задължи собствениците на клубове да намалят дълговете към самите тях и това доведе до капитализацията на досегашните дългове към Батков и сега реално намаляха задълженията на отбора, но ако продължава така, те ще се натрупат отново", коментира Джамбазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички