"Проблем не е БФС или Лудогорец" - Лъчезар Танев обясни защо Левски и ЦСКА не се развиват


"Проблем не е БФС или Лудогорец" - Лъчезар Танев обясни защо Левски и ЦСКА не се развиват
Снимка: БГНЕС

4081 0

Футболният агент Лъчезар Танев сподели своите очаквания за дербито между Левски и ЦСКА, като направи и анализ за случващото се в двата отбора и какво по-точно не им върви. Освен това успя да открие и лъч светлина в българския футбол за тази година.

Той сподели, че вижда светлинки в тунела относно играчи и техните качества. "Не е достатъчно, но все пак мога да дам като пример последния официален мач на младежкия национален отбор. Много талантливи момчета, които играят по клубовете и това им дава самочувствие. Аз отдавна не бях гледах български национален отбор да играе с такова желание за победа, желание да играе с топката, да не се притеснява, да не я рита напред, да играе футбол, както навсякъде по света. Това е може би най-положителното от началото на годината досега. Срещу Полша младежите спечелиха с игра, заяви Танев пред "Дарик".

Левски и ЦСКА не успяват да намерят правилните футболисти

Лъчо Танев не вярва, че Левски и ЦСКА успяват да реализират потенциала си

Още: 110 години история в една емблема: Левски пусна емоционално ВИДЕО преди юбилея си

Според него и Левски, и ЦСКА трябва да вземат мерки, за да се подсилят, като определи, че не е лоша новина доверието, което Наско Сираков гласува на треньора Николай Костов.  "Когато търсиш свободни играчи, не е толкова лесно. Знаете ли къде е разликата? Тази история огромна, която носят на гърба си и двата клуба, кара запалянковците да живеят в годините, когато тези два клуба бяха достойни съперници, на който и да е отбор в Европа. Това обаче мина преди 20-30 години. Какво се крие зад имената Левски и ЦСКА през последните 15-ина години. И едните, и другите не намериха пътя на успеха, но очакванията са по-големи от реалностите".

"Аз знам какво трябва да водещите отбори в България. Друг е въпросът дали можем да го осигурим. Това е ясно. Бих могъл да кажа за десети път, че специално за ЦСКА сумите, които се харчат за заплати не са малко, но представянето не е това, което би трябвало да бъде за такова ниво пари. Продължавам да твърдя, че през последните години е объркан критерият за избор на играчи. От там идва проблемът на ЦСКА. Проблем за ЦСКА не е БФС или Лудогорец. Имат много добри условия и като база, и като финансови възможности, но според мен играчите, които избират, не дават разлика в отбора", добави Танев и обясни, че без инвестиции няма как да се получи. 

"Ако един играч иска да отиде в Разград, ще иска повече пари, в сравнение, ако е в София. Дори на клубове като Левски и ЦСКА едно ниво играчи като качества ще им излиза малко по-евтино от на Лудогорец. Двата гранда имат привилегия в избора на играчи. Не знам дали някой си дава сметка за това. Успехите идват след инвестициите. Не може да чакаш просто победи".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Още: На 24-ти април: ЦСКА бие с 10 гола в Трета лига, а после Ботев Пловдив го елиминира за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив гласи картотеката на Сирики Диабате за полуфиналния реванш с ЦСКА

Стъпка напред за Левски към реконструкция на "Герена" - одобрено е решение за прехвърляне на собствеността

Студентите Николай Михайлов и Живко Миланов положиха изпит на "Герена" (ВИДЕО)

Последният български треньорски сблъсък: Голям обрат на ЦСКА, но Мъри слага край на уникална серия на Стойчо Младенов срещу Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички