Сангаре и Колев забуксуваха, но не и Левски (ВИДЕО)


Сангаре и Колев забуксуваха, но не и Левски (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

2052 0

Левски постигна пета победа в рамките на шест кръга от началото на Първа лига. В петък вечер “сините” спечелиха домакинството си на Хебър с 1:0. Единственото попадение в срещата беше дело на Кристиян Димитров още в първите 120 секунди на срещата. През второто полувреме Евертон Бала нацели и напречната греда, но като цяло липсваха много опасни положения.

Няколко такива имаха “гробарите” в края на първото и началото на второто полувреме, но те така и не успяха да се възползват за ужас на Веселин Великов. Левски победи за трети пореден път Хебър с 1:0. Във втори пореден двубой попадение не вкараха и Александър Колев и Мустафа Сангаре. Вторият имаше и много претенции за конкретни съдийски отсъждания срещу него. 

Кристиян Димитров се превърна в осмия голмайстор за Левски от началото на сезона. В следващия кръг Левски ще гостува на Спартак Варна, а Хебър ще играе с Берое.

Първо полувреме

ГОЛ! Цунами отклони топката към Кристиян Димитров на втора греда и българският бранител откри за 1:0 скоро след изминаването на 120 секунди - 1:0!

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

След 10 минути вторият точен удар бе дело на Ел Джемили чрез стрелба от дистанция, но Дебърлиев улови топката без проблем. 

В 33-ата минута Макни се озова очи в очи с Пламен Андреев. Той спринтира от центъра и се справи с Ван дер Каап, но стражът изби последвалия удар. 

Второ полувреме

След по-малко от 10 минути Кабов отклони топката високо пред вратата на Андреев, но Уилям Фонкеу не успя да я насочи в рамките на вратата. Следващото подобен период бе за "сините", които натиснаха и дори стигнаха до последователно изпълнение на корнери. 

При статичните положения Сангаре имаше претенции за нарушение, както на няколко случая през първото полувреме, но не беше отсъждано нарушение. 

В заключителните 15 минути Евертон нацели напречната греда с мощен удар. 

Стартови състави

Левски: Андреев, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Ел Джемили, Сангаре, Алдаир, Димитров, Петков;

Хебър: Дебърлиев, Николаев, Михайлов, Гамаков, Терзиев, Търтов, Фонкеу, Вукович, Кабов, Хамдиев, Макни;

Преди мача

Лудогорец спря победната серия на "сините" от 4 поредни срещи с 0:1. Единственото попадение падна във вратата на Пламен Андреев в заключителните минути. Хебър загуби символичното си домакинство на Ботев Пловдив на "Колежа" със същия резултат.

С по 1:0 Левски спечели шампионатните си двубои срещу пазарджиклии през миналия сезон. Голямата изненада дойде през декември, когато Хебър изхвърли Левски от турнира за Купата на България след 2:1 на стадион "Георги Бенковски". 

Сред пет домакинства на Левски срещу Хебър - срещата никога не е завършвала без победител, но "гробарите" имат една победа назад във времето. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички