"Счупи голов рекорд": Новият защитник в Левски с минало в атаката и сравняван с Яя Туре


"Счупи голов рекорд": Новият защитник в Левски с минало в атаката и сравняван с Яя Туре
Снимка: Оф. сайт на Левски

6100 0

Кристиан Макун пристигна с важна мисия в Левски, а именно да запълни празнината, оставена след продажбата на Хосе Кордоба. Венцуелецът се оказа дългочаканият централен защитник, за когото "сините" се наложи да почакат и да уредят след началото на сезона.

Централният защитник е бивш офанзивен халф

Има една любопитна подробност за Макун и тя е, че той невинаги се е изявявал на този пост. Всъщност, той има минало като офанзивен полузащитник и дори е сравняван с Яя Туре.

В миналото си Макун е вкарвал много голове

Още: Новият на "Герена" бе обявен: Бранителят Кристиан Макун е футболист на Левски

Чак в Ювентус през 2018 година Кристиан сменя позицията си. До този момент се е изявявал в средата на терена, но с афинитет към атаката, и е показвал много добри цифри там. Това споделя бившият му треньор Оскар Хил пред агенция "EFE".

"Гледах Макун още от тийнейджър. Той беше най-високият в класа, разликата в размера на тялото му с децата на неговата възраст беше забележима. Това го накара да вкара много голове и да счупи рекорда по попадения в тази категория, играейки във Валенсия", споделя Хил.

Смятан за новия Яя Туре

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Той разказва, че венецуелецът е имал обещаващо бъдеще. Двамата работят заедно в агенция СекаСпорт. "Позицията му винаги е била "5" и ние си мислехме, че имаме нашия Яя Туре", казва треньорът.

Силните качества на Макун

"Той беше интелигентен, емоционално фокусиран, с невероятен поглед върху терена. Играч с ляв крак и добър удар, който винаги се отличаваше, където и да отидеше в младежките отбори, и беше капитан на националния отбор.

Ако трябва да съм честен, бих искал да го видя отново в средата. Мисля, че има голям потенциал там, въпреки че не мисля, че това ще се случи", завършва Хил. В един момент от кариерата на Макун 3 колоса са го искали в редиците си

Още: Не е случайно: Наско Сираков дава тлъсти бонуси за играчите на Левски - ако мачкат

Гласен за резерва, а вместо това с голямо постижение: Пламен Андреев изравни 3-кратен шампион с Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички