Силен "Левски" отвя шампиона на Азербайджан


Силен "Левски" отвя шампиона на Азербайджан

1827 0

"Левски" постигна първа победа на лагера си в Турция и втора от началото на зимната подготовка. С юбилейните си екипи "сините" заковаха с 3:0 азербайджанския Карабах. Точни бяха Валери Домовчийски на два пъти и Антонио Аниете. Две от попаденията паднаха от дузпа, а два 11-метрови удар и за съперника бяха спасени от Пламен Илиев още в 4-ата минута на мача и от Боян Йоргачевич в 68-ата.

Стойчо Стоев започна втората среща в Турция с 4 промени. Пламен Илиев замени Боян Йоргачевич, а Стефан Велев и Валери Домовчийски влязоха на местата на Сашо Александров и Радослав Цонев. В последните мунити преди началото на мача бившият защитник на Черно море все пак получи шанс за изява, влизайки на мястото на отпадналия в последния момент Веселин Минев.

През първите 5 минути "Левски", който излезе в юбилейните си малиновожълти екипи, не бе активният тим и още в 1-ата минута се наложи намесата на Пламен Илиев. В 4-ата минута Карабах получи правото да изпълни дузпа заради игра с ръка на левскар. Зад топката застана Ричард Алмейда, но Илиев улови посоката на удара му и изби.

След това "Левски" се активизира и успя да стигне до дузпа в своя полза в 7-ата минута. Тогава Аниете бе повален на тревата, а с изпълнението се нае Валери Домовчийски. Шехич не отгатна посоката на удара му и нападателят реализира хладнокръвно за 1:0. След попадението играта стана по-динамична и "Левски" по-често взе да се озовава в противниковата половина. В 18-ата минута след хубава атака на "сините" Краев шутира мощно отдясно, но нацели гредата. В ответната атака на Карабах техен играч стреля, но право в ръцете на Илиев. Малко по-късно пък Шехич успя да се справи с мощен удар на Домовчийски.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Левски" заигра атакуващо. В 25-ата минута на срещата Домовчийски излизаше сам срещу вратаря, но не успя да си овладее на гърди и топката му бе отнета. В следващата минута Елесгеров нахлу в наказателното поле на "сините", но Пламен Илиев изби лекия му удар. В 32-ата минута Надиров бе декориран в жълто, след като удари с лакът в носа Борислав Стойчев, който остана да лежи на тревата няколко минути.

До края на полувремето не липсваха опасности и пред двете врати.

"Левски" почна силно втората част и успя да удвои преднината си още след подновяването. Тогава след неразбирателство в защитата на Карабах Валери Домовчийски се озова пред празната врата на азерите и не сгреши - 2:0. Окрилен, "Левски" продължи да търси по-убедителна победа. В 50-ата минута отлична многоходова комбинация на "сините" бе спряна с цената на игра с ръка на азерски бранител и турският рефер свири нова дузпа. С изпълнението й се зае Антонио Аниете, който направи резултата класически - 3:0.

В 68-ата минута влезлият след почивката Боян Йоргачевич имаше своя шанс да се докаже пред Стойчо Стоев, след като бе отсъдена дузпа за азерите заради игра с ръка на Прохазка. И сърбинът го стори - разтегна се и изби, след изпълнението на Диас. Трябва да се отбележи, че тази дузпа, 4-та поред в мача, бе малко пресилена, тъй като остана впечатлението, че Прохазка не бе в наказателното поле, когато топката срещна ръката му.

В 78-ата минута все пак Карабах можеше да намали пасива си, но Кулиев от границата на наказателното поле стреля неточно.

Следващата проверка на "Левски" е на 28 януари срещу Милсами от Молдова.

Стартови състави:

ЛЕВСКИ: Пламен Илиев, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Емил Нину, Александър Александров, Стефан Велев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Луис Педро, Божидар Краев, Валери Домовчийски

КАРАБАХ: Ибрахим Шехич, Кара Карайев, Максим Медведев, Муарем Муарем, Решад Садигов, Вюкар Надиров, Ричард Алмейда, Анис Аколи, Лерой Корк, Бедави Хюсеинов, Намик Елесгеров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички