"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски


"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

4690 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В тринадесетото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Кристиан Макун от Левски.

Един от футболистите на Левски е изключително привързан към майка си. И няма как да е иначе - тя е положила огромни усилия да му осигури нормален живот и да му позволи да се отдаде на любимото си занимание - футбола. Това е история за Кристиан Макун и майка му - Хайде Рейес.

"Майка ми - стълбът в живота ми"

"Майка ми е била всичко. Тя беше фундаментален стълб за живота ми, за кариерата ми, за всичко, което съм днес. Тя работеше на две места и положи усилия да отгледа брат ми и мен, да поддържа къщата, в която живееха и леля и чичо", разказва защитникът.

Днес бранителят връща жеста на майка си

Още: Левски започва специална кауза, феновете също ще могат да помогнат

Той е потърсен от es.intermiamicf.com в Деня на майката през 2020 г., без да знае, че майка му е на другата линия и слуша какво говори той за нея. След думите му Рейес включва камерата си, за да възникне един личен момент на любов и привързаност между майка и син.

Саможертвата на майката

"Тя беше глава на дома, работеше и полагаше усилия нищо да не ни липсва. Никога не съм я виждал да се отказва, да се оплаква или да се кара с някого. Тя просто ни показа, че трябва да бъдем трудолюбиви, скромни хора. Тя винаги се е опитвала да ми даде най-доброто", продължава венецуелецът.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Майка му го води на училище, на тренировка, прибира го. Всеки ден го води до автобуса, защото знае, че това му харесва - да тренира с топката и да играе.

"Когато пораснах, наистина осъзнах цялата жертва, която майка ми е направила, откакто бях малък. Когато пораснах, по-скоро като голям тийнейджър, разбрах всичко, което майка ми направи за мен. Мисля, че това е нещо, на което никога няма да спра да се възхищавам", добавя Макун.

Още: "Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Без нея нямаше да съм това, което съм"

"Майка ми е моят живот, защото е способна да даде своя за моя. Тя успя да пожертва целия си живот, младостта си, за да отгледа мен и брат ми и винаги да ни дава най-доброто. Ето защо мисля, че майка ми е всичко, без нея нямаше да съм това, което съм днес, и се чувствам много горд, че я имам и че мога да върна малко от това, което тя ми е дала, днес", завършва националът на Венецуела. А знаехте ли, че Асими Фадига се оказа твърде стар на 21 години?

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички